2024. április 25., csütörtök

Topolyára került a Naptár kiadvány nyereménye

A sorsolás legizgalmasabb pillanata (Ótos András felvétele)

A sorsolás legizgalmasabb pillanata (Ótos András felvétele)

A topolyai Németh Jánosra mosolygott a szerencse, hiszen ő nyerte a Naptár 2018 kiadvány tárgysorsjátékának nyereményét, egy 32 inches, modern Samsung tévékészüléket. A sorsolással egybekötött élőújságot csütörtökön este Pacséron, a Faluházban tartottuk meg. Az eseményt Falletta Léna nyolcadik osztályos tanuló nyitotta meg Kosztolányi Dezső Akarsz-e játszani? című versével. Őt követően a pacséri Moša Pijade Általános Iskola énekcsoportja (Jurković Tamara, Nagy Adrianna, Falletta Léna, Drágity Dorina, Szabó Emese, Sebők Fanny, Apró Marcell, Kosaras Bence) magyar népdalokat adott elő, felkészítő tanáruk Apró Evelin volt.
A községi szavalóverseny díjazottja Alács Varró Emese negyedik osztályos tanuló, Finy Petra Hideg baj című versét szavalta el. Az egybegyűlteket Szabolcski Szabolcs, a pacséri helyi közösség tanácselnöke köszöntötte. Varjú Márta, lapunk főszerkesztője ismertette az újság küllemével kapcsolatos újdonságokat, és bejelentette, hogy hamarosan bővített tartalmú, színes és érdekes keresztrejtvény-melléklettel kedveskedünk olvasóinknak. Bemutatta a Szórványlétben I. és II. riportkötetet, valamint a Menedékben című kiadványt. Varga Attila, a közkedvelt Magvető melléklet szerkesztője és vendégei, Fremond Árpád köztársasági parlamenti képviselő és Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes, a legaktuálisabb, mezőgazdasággal kapcsolatos témákról és az aktuális pályázatokról beszélt. Nagy Magdolna szerkesztő ismertette a Naptár 2018 kiadvány tartalmát és a Tigrislélek című novellaantológiát. A műsor elmaradhatatlan vendége MagyarZó Pistike volt, akit Molnár Zoltán színművész személyesített meg. A Faluház dísztermében képkiállítást is szerveztek, a Szilágyi Gábor Amatőr Képzőművészeti Csoport munkáit tekinthette meg azérdeklődő közönség. Az est végén sor került a várva várt húzásra is, a szerencsés nyertes nevét tartalmazó borítékot Falletta Léna tanuló húzta ki a borítékhalomból. Topolyai olvasónknak hamarosan kézbesítjük a nyereményt. Az élőújságot követően megkérdeztük a pacséri közönséget, lapunk olvasóit, mi a véleményük az újságról, a mellékletekről.
– Mindent elolvasok az újságban, a mezőgazdaságtól kezdve az oktatásig. Nagyon szeretem a Tarka Világ mellékletet, a Magvetőt pedig édesapám kedveli – mondta Alács Varró Zsuzsanna. Családon belül az újságot nemcsak az idősebbek, hanem a gyerekek is kézbe veszik.
– A Magyar Szót én is átlapozom, nagyon szeretem nézegetni benne a színes képeket. A Jó Pajtás gyermeklapot szeretem olvasgatni. Kedvelem a verseket, a sztárhíreket és a posztereket – mondta az est fellépője, Alács Varró Emese.
A gazdák a mezőgazdasági mellékletet kedvelik.
– Nagyon hasznos információkat közöl a mezőgazdasági termelők számára a Magvető. Mindig írnak az aktuális témákról, érdekességekről. A miniszteri rendeleteket és a tőzsdei árakat is megjelenteti a melléklet – hangsúlyozta Pintér Oszkár.
– Előfizetői vagyunk az újságnak. Amikor kézbe veszem a lapot, először a Topolya-Kishegyes rovatot olvasom el, szeretem a Tarka Világ mellékletet és a rejtvényeket – vallotta Majlát Gizella.
A Pacsért szívügyeként kezelő Szabolcski Szabolcs tanácselnök is rendszeres olvasója az újságnak.
– A helyi írásokat tartalmazó rovatot olvasom el először, de a politikai és a mezőgazdasági cikkek is érdekelnek. Szerintem az ifjúságot felkaroló rovatok hiányoznak az újságból, erre kellene több hangsúlyt fektetni – tanácsolta Szabolcs.
– Természetesen olvasom a Magyar Szót, és minden tetszik az újságban, minden érdekel. Hátulról kezdem olvasni, hiszen ott vannak az érdekességek. A rejtvényeket is kedvelem, így nagyon várom az új fejtörő melléklet megjelenését – mondta Imrics Halász Ilona. Párja, Imrics István immár hetven éve tudósít a Magyar Szó napilapnak.
– A mai napig tudósítok Pacsérról, Moravicáról, Topolyáról, Bajsáról. Valaki kártyázik, én tudósítok. Én ezt szeretem csinálni – hangsúlyozta István.
Élőújság-sorozatunk hamarosan folytatódik.