2024. április 24., szerda

Ónos eső Vajdaság szerte

Zomborban annyira csúszósak voltak az utak, hogy a helyi taxisok nem vállaltak fuvart

Ma délelőtt enyhülés kezdődött, amely kifejezettebb volt a magasban, a talaj közelében viszont továbbra is 0 Celsius–fok környékén, illetve az alatt alakult a legmagasabb nappali hőmérséklet, ezért Vajdaság több régiójában is ónos eső, illetve fagyott eső esett, illetve egyes településeken továbbra is esik. Vajdaságban ónos esőt jelentettek Zentáról, Adáról, Muzslyáról, Zomborból, Szabadkáról és Kishegyesről. Szerbia más területein is ónos eső esett, egyebek mellett Negotin környékén.

Mint megtudtuk, Zomborban annyira csúszósak voltak az utak, hogy a helyi taxisok nem vállaltak fuvart, így igencsak találékonynak kellett lennie annak, aki taxival szeretett volna eljutni a munkahelyére, vagy bárhová máshová. Ennek ellenére a tömegközlekedésben nem voltak fennakadások a nyugat–bácskai városban. Zentán egy gépkocsivezető arra panaszkodott, hogy nem csak az utak váltak jégpáncéllá, hanem magukat a gépjárműveket is jégréteg borította be. Szabadkán a közutakon hókása, jégkása nehezíti meg a közlekedést, ám jégpáncél egyelőre még nem alakult ki. A gyalogosok persze rosszabb helyzetben vannak, hiszen a járdákat helyenként jégréteg borította, így Szabadkán – és feltehetőleg mindenhol, ahol ónos eső esett –, aki csak teheti, inkább a félretúrt havon jár-kel. Honlapján a Szerbiai Autó–Motoros Szövetség az ország egész területének vonatkozásában csúszós utakra figyelmezteti az autósokat.

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet szerint éjszaka ismét hóesésre van kilátás, míg más meteorológiai szolgálatok szerint inkább ónos eső fog esni.