2024. április 18., csütörtök

FEST-filmek Újvidéken

Március 7-éig a Művelődési Központban és az Arena Cineplex moziban FEST-filmeket nézhetünk meg.

Az Arenában 19 órakor: Kûkai (Legend of the Demon Cat), kínai dráma, r.: Kaige Chen. A mese az ősi Kínában, 850 évvel ezelőtt játszódik, egy meggyilkolt társalkodónő története köré fűződik. 22 órakor a You Were Never Really Here című angol drámát láthatjuk, Joaquin Phoenix-szel a főszerepben. Egy eltűnt tinilányról van szó, korunk erőszaklavinájáról és korunk korrupciós elferdültségéről.

A Művelődési Központ vetítéseire a belépőjegyek ára 300-tól 350 dinár. Itt 17 és 20 órai kezdettel a Három óriásplakát Ebbing határában (Three Billboards outside Ebbing) című, Martin McDonagh rendezte, angol–amerikai játékfilmet láthatjuk. Ez az alkotás tavaly a Velencei Filmfesztiválon, valamint a torontói, a San Sebastián-i és a San Diegó-i nemzetközi filmfesztiválokon díjat kapott, és talán a legnagyobb Oscar-esélyes. 115 percig tart, főszerepben: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell és Peter Dinklage.

19 és 23 órakor a Whitney Houstonról szóló megrázó, életrajzi drámát vetítik itt, Whitney: Can I Be Me? címmel. A film 105 percig tart, rendezését Nick Broomfield és Rudi Dolezal vállalták, a tavalyi, New York-i Tribeca Filmfesztiválon díjazták.

A felvételen jelenet a Legend of the Demon Cat című, kosztümös látványfilmből.