2024. április 23., kedd

Jól teljesít a téli szolgálat

Miloš Vučević polgármester meglátogatta a téli szolgálat kötelékében dolgozókat

Újvidék polgármestere és a városi rendkívüli helyzetek stábjának tagjai körbejárták a várost és felmérték, hogyan teljesít a téli szolgálat, járhatók-e az utak, tisztítják-e rendszeresen a havat minden városrészben. A helyzet felmérése után megállapították, hogy a forgalmasabb utak járhatók, az útkereszteződéseken is eltisztították a havat, és ez a téli szolgálat keretében dolgozó kommunális munkásoknak köszönhető.

– Miután körbejártuk a várost, azt tapasztaltam, hogy a téli szolgálat dolgozói megállás nélkül, három váltásban tisztítják az utakat és a járdákat a hótól. Nyolcvan hókotró és munkagép, valamint mintegy 250 dolgozó takarítja folyamatosan a havat. A téli szolgálat kötelékében a Put, a Čistoća, a Városi Kertészet és a Parking servis közvállalatok munkásai dolgoznak. Folyamatos a kommunikáció a polgárokkal és az összes helyi közösséggel, tesszük ezt annak érdekében, hogy minden gondról idejében tájékozódjunk, és minél gyorsabban megoldjuk azokat. Elmondhatom, hogy a városban nincs gond a havazás miatt, minden rendesen működik, a forgalom közepes intenzitású, azzal, hogy egyes városrészekben a járművek a megszokottnál lassabban haladnak. A Városi Közlekedési Közvállalat fennakadás nélkül fuvaroz, minden autóbuszjárat menetrend szerint indul és érkezik. Az olyan, prioritást élvező intézmények, mint az iskolák, óvodák és az egészségházak környéke szintén járható, eltisztították a havat az autóbusz-megállókról és a parkolók nagy részéről is. A Városi Távfűtő Művek működésében nincs fennakadás, a központi fűtés a tervezett intenzitással működik, a vízszolgáltatás szintén zavartalan.

A télies időjárás nem mondható rendkívülinek, hiszen tél van, de szeretnénk a polgárokat biztosítani arról, hogy a téli szolgálat minden erejével azon van és a jövőben is azon lesz, hogy zavartalanul működjön a város. Meg kell jegyeznem, Kabol (Kovilj) és Tiszakálmánfalva (Budiszava), valamint Tiszakálmánfalva és Káty között a hófúvás miatt hótorlaszok alakultak ki egyes helyeken, de a közmunkások hamarosan eltisztítják a havat a peremvárosi közutakról is, ezért elmondható, hogy a városban nincs fennakadás a hirtelen jött havazás és zimankó miatt, mondta a polgármester.