2024. április 24., szerda

Tavasszal nyit a szegedi Hági Étterem

Csaknem húsz évvel az után, hogy Török Zoltán szegedi vállalkozó megvásárolta az akkor már évek óta bezárt legendás hírű szegedi Hági Éttermet, most újra vendégeket fogadhat a patinás hely.

A két bérlő nem kívánt nyilatkozni, és Török is elég szűkszavúan kommentálta az eseményeket. Az biztos, hogy vendéglátóhelyként indul újra az élet a Kelemen utcai épületben, és a meteorológiai tavasz beköszöntével már megnyitja kapuit a Hági, ahol az épület jó adottságait kihasználva – vacsora, illetve kerti sörözés várhatja majd a vendégeket.

Az is kiderült, hogy a Mozaik Kiadót is birtokló Török Zoltán újabb épületet vásárolt meg a belvárosban. Az egykori Lombard-székházra ki is került a cég neve, így egy viszonylag új építésű irodaházzal bővült a portfóliója. A felszámolás alatt lévő Questor Pénzügyi és Tanácsadó Rt.-től ugyancsak Török Zoltán vásárolta meg az egykori Kass Szállót, más néven a Régi Hungária patinás, ám leromlott épületét. Az 1898-ban épült egykori szállóban három éve a szegedi éjszaka egyik legkedveltebb szórakozóhelye, a Hungi Vigadó működik. Annak két bérlője júliusban egyezkedni kezdett az új tulajdonossal, és úgy tűnik, a Hági Étteremmel kapcsolatban is mindkét félnek előnyös megállapodás született, s a két hányatott sorsú épület visszakapja eredeti funkcióját.