2024. március 29., péntek

A héten nincs terápiás kezelés az óbecsei gyógyfürdőben

A nagy hideg miatt ismét bezárt néhány napra az egészségügyi intézmény

A nagy hideg és a nem megfelelő fűtési rendszer miatt tegnaptól hétfőig zárva tart az óbecsei gyógyfürdő. Azok, akiknek ezekben a napokban kellett volna terápiás kezelést kapniuk az intézményben, csak a jövő héten kerülnek sorra.

Óbecsén nem először kényszerül a hideg miatt ideiglenes bezárásra a gyógyfürdő, legutóbb tavaly januárban írtunk arról, hogy a szokatlanul alacsony hőmérséklet miatt ideiglenesen bezárt egészségügyi intézményben a fűtési rendszer mellett számos berendezés, nyílászáró és a tető is felújításra vár, de mivel az óbecsei egészségház által ingyen használt épület a PIK Bečej Mezőgazdasági Kombinátot megvásárló MK Group tulajdonában van, a felújítására csak azt követően nyílik majd lehetőség, hogy az önkormányzat rendezte a tulajdonjogi viszonyokat.
A tulajdonosi, illetve bérleti jogviszonyok rendezése évtizedek óta húzódó probléma. Nemrégiben Dragan Tošić polgármester a Magyar Szó érdeklődésére elmondta: még mindig tárgyalnak a tulajdonossal az épület sorsáról, amelyet szeretnének ajándékba megkapni a vállalattól, de ha erről nem sikerül megállapodniuk, az önkormányzat kész megvásárolni az ingatlant.
Dr. Kosana Nešić, az óbecsei egészségház igazgatónője elmondta: mivel sem tartós bérleményük, sem tulajdonuk az épület, csak annyit költhetnek a gyógyfürdőre, hogy az úgy-ahogy működni tudjon. Jelenleg ipari kaloriferek fűtenek a tönkrement radiátorok helyett. Szerinte ez a megoldás általában jól működik, kivéve a mostanihoz hasonló szokatlanul hideg időjárási körülményeket.
Azért, hogy az elmaradt terápiás kezeléseket is pótolni tudják majd, a rehabilitációs intézet hétfőtől kezdve hosszabbított munkaidővel, 7 órától 15 óráig fog működni.