2024. április 18., csütörtök

Tömegesebb volt a hajdújárási asztalitenisz-torna

Szombaton Hajdújáráson ötödik alkalommal tartottak asztalitenisz-tornát, melyen 49-en álltak asztalhoz. Az amatőrök mezőnyében a mindössze 9 éves szabadkai Nemanja Marković diadalmaskodott, miután a döntőben 3:0 arányban legyőzte a 70 éves horgosi Gója Sándort. A bronzmérkőzésen a királyhalmi Gulyás Oldal Rezső ugyanilyen arányban diadalmaskodott a hajdújárási Bűn Mario felett.

Különösebb elvárásaim nem voltak a torna kapcsán, úgy voltam vele, eljövök, és játszunk egy jót. Először majdnem le is mondtam a tornát, hiszen a szülinapomat szerveztem volna, végül azonban a kollégák rábeszélésére csak eljöttem. Nem gondoltam, hogy ennyire erős tornát hoznak össze a szervezők. Gratulálok a tornagyőztes kisfiúnak, és további sok sikert kívánok neki mind a magánéletben, mind sportpályafutásában. Mi, idősek pedig mozogjunk minél tovább, mert nekünk addig jó – mondta Gója.

A profi kategória döntőjében nagy harcot vívott egymással két szabadkai csapattárs, a városi ligában játszó Klem István és Jovan Marković. Az ádáz csata végén a doroszlói születésű, de 15 éves kora óta Szabadkán élő Klem 3:1-es győzelmet aratott, és megszerezte a tornagyőzelmet. A harmadik helyért vívott találkozón a horgosi Istenes János 3:0-ra verte Lakatos Mátyást.

Idén tértem vissza a Spartacusba, ugyanis a legutóbbi három idényt a militicsi csapatban játszottam, akikkel bejutottunk a Szerb Ligába. Döntőbeli ellenfelemmel majdnem napi szinten edzünk együtt, tudtam róla, hogy ő is kemény, támadó asztaliteniszt játszik. Vegyes erősségű volt a mezőny, tíz játékos viszonylag magas szintet képviselt, de a többiek is szép asztaliteniszt mutattak be. Mi sem vagyunk vérbeli profik, de mivel a városi ligában játszunk, a szervezők profinak tituláltak bennünket. A következő tornám egy óbecsei nemzetközi torna lesz, ahol nem is az eredményen van a hangsúly, inkább szórakozásként fogom fel, hiszen ott már szuperligás játékosok is asztalhoz állnak – mondta Klem.

Farkas Ernő, a torna egyik szervezője elmondta, hogy tavaly 37-en, idén pedig 49-en vettek részt a tornán, tehát egyre tömegesebbé válik a rendezvény.

Nem maradtak el a meglepetések sem, hiszen a tavalyi győztes viszonylag korán kiesett. Sokkal jobb meccsek voltak, mint az elmúlt évben, hiszen a Spartacusból is többen képviseltették magukat, akik ellen nagyon nehéz volt, mert sokkal jobban játszottak a helyi és a környékbeli játékosoknál. Néhányan nemtetszésüket fejezték ki, amiért az amatőrtornát megnyerő 9 éves versenyzőt nem a profik közé soroltuk be. A fiatal játékos szinte profi szinten játszik, 9 évesen hihetetlen dolgokat művel az asztalnál. Erre jövőre jobban odafigyelünk – mondta Farkas.

A serlegeket Sövény Rudolf, a hajdújárási helyi közösség közgyűlésének elnöke adta át mindkét kategória első három helyezettjének.