2024. április 19., péntek

Sörfesztivál a Telepen

Házi készítésű söröket kóstolhatunk meg ma délután a Telep Sportközpontban. A felkínált házi sörök ezúttal valóban otthoni készítésűek, ugyanis a fesztiválon most mindenekelőtt nem kisipari, hanem otthon főző sörkészítők jelentek meg.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Olyanok, akiknek termékei még nincsenek forgalomban, egyelőre nem kaphatók sem a boltokban, sem a kávézókban. A szervezők elmondták, hogy tegnap 14 pultnál kínálták az italt, ma is ugyanennyi sörfőző lesz jelen, de nem ugyanazok, mint a fesztivál első napján.

Újvidéken a különböző, otthon és kisiparilag, esetleg a helyszínen (a kocsmában) főzött söröknek egyre nagyobb a népszerűsége, a kávézókban is bővül a sörkínálat. A vendégek kezdik felismerni a különleges ízt és a minőséget, egyre gyakrabban döntenek drágább, de finomabb, részegítőbb és egészségesebb házi sör mellett, mint a nagyipari tömegtermékek mellett. A sörkészítők úgy vélik, hogy Újvidéken – számarányban – több a sörivó, mint más, hasonló térségbeli városban.

A Telep Sportközpont (Petőfi Sándor utca 19/a), ma 16 órakor várja vendégeit. Alkalmunk lesz találkozni a lengyelországi Viking Malt malátagyártó cég képviselőivel is. A fesztiválra a belépés díjtalan.