2024. március 29., péntek

Jó ütemben halad az akadémia építése

Rangos labdarúgó-küldöttséget fogadtak Topolyán

Szerdán Topolyára látogatott Slaviša Kokeza, a Szerbiai Labdarúgó-szövetség jelenlegi vezetője és Tomislav Karadžić egykori elnök, valamint Zoran Laković, az UEFA képviselője. Tájékozódtak a topolyai TSC klubban folyó munkáról és mindenekelőtt a városban a magyar állam támogatásával létesülő labdarúgó-akadémia építkezési munkálatairól, valamint az augusztusra felépülő intézmény lehetőségeiről.

Zsemberi János, az egyesület főtámogatója, a Szerbiai Labdarúgó-szövetség elnökségi tagja és Palágyi Szabolcs, a TSC elnöke fogadta a vendégeket, és a megbeszélést követően kilátogattak az öt hektáron folyó építkezés helyszínére, ahol tájékozódtak a rossz idő miatt éppen szünetelő, de egyébként jó ütemben haladó munkálatokról. Zsemberi a tervrajzok felett a beruházás részleteivel is megismertette a vendégeket. Elmondta, hogy 45 fiatal sportoló számára nyújt majd bentlakásos lehetőséget a sportlétesítmény. A modern sportközpont több tíz új munkahelyet is jelent majd: edzők, segédedzők, sportorvosok, nevelők, konyhai és műszaki kiszolgáló személyzet számára nyújtanak álláslehetőséget. A tervrajzokat mutatva Zsemberi azt is kiemelte, hogy három standard méretű, valamint egy kisebb méretű pálya létesül az akadémián, ebből három műfüves lesz, egy pedig hagyományos. Hangsúlyozta azt is, hogy a modern objektum működése az egész város és község számára is jelentős pozitív fejlemény lesz majd.

Slaviša Kokeza a sajtónak nyilatkozva elmondta, lenyűgözték a látottak, és hogy az augusztusra elkészülő központ majd összegyűjti a tehetséges fiatal focistákat Vajdaság területéről, ami rendkívül jót fog tenni az itteni futball fejlődésének.

Úgy vélem, hogy a komoly hozzáállásnak köszönhetően, amit itt tapasztaltam, olyan labdarúgók kerülhetnek ki a topolyai akadémiáról, akik akár a szerb válogatott tagjai is lehetnek – mondta Kokeza.