2022. július 1., péntek

Programfüzetekben Szabadka és Palics kínálata

A Belgrádi Nemzetközi Idegenforgalmi Vásár jó lehetőség a bemutatkozásra

A 40. Belgrádi Nemzetközi Idegenforgalmi Vásáron, február 22-e és 24-e között Szabadka város turisztikai szervezete és a Palics Park Kft. közös standján, Szabadka és Palics teljes turisztikai kínálatát ismerhetik meg az érdeklődők. Az idei idegenforgalmi vásáron többek között bemutatják turisztikai kínálatukat a DiBonis, a LaBouteille, a Zvonko Bogdan borászatok, a Patria és a Prezident hotelek, az Elitte Palics, a Villa Majur, a Salaš Đorđević tanya, a Jelen szállás, a Kapetanski rit csárda, a Kék hal étterem, a Kelebiai ménes és a palicsi termálfürdő.

Lapunknak a kiállításon Neša Radulović, Szabadka turisztikai szervezetének igazgatója, Ljubica Bertović, a Palics Park Kft. beruházási osztályvezetője és Jelena Inđić, a Palicsi Bormaraton szervezője nyilatkoztak.

Szabadka és Palics turizmusának illetékesei: Srđan Samardžić, Jelena Inđić, Neša Radulović és Ljubica Bertović (Fotó: Paszterkó Erika)

– Szabadka város turisztikai szervezete és a Palics Park Kft. immár nyolcadik alkalommal vesz részt a belgrádi idegenforgalmi kiállításon. Négy programfüzetbe foglaltuk bele turisztikai kínálatunkat: Szabadka és Palics idegenforgalmi kínálata egy-egy füzetben, a falusi turizmust népszerűsítő programfüzet, valamint a borkalauz. A teljes rendezvénynaptárat is egy külön kiadványban foglaltuk össze, ebben a kiadványban 33 rendezvény időpontjáról tájékozódhatnak a turisták. Minden évben növekszik a Szabadkára és Palicsra látogató turisták száma, ez az itt töltött éjszakák számának növekedését is jelenti. Az idei rendezvények pedig minden bizonnyal szintén hozzájárulnak a turisták számának növekedéséhez – mondta el Neša Radulović.

Ljubica Bertović közölte, hogy az idén is nagyszámú rendezvénnyel várják a vendégeket, kiemelte az idei 35. Palicsi Majálist, a palicsi filmfesztivált, amelyre az idén július 14-e és 20-a között kerül sor, valamint a Bormaratont, az ország egyetlen ilyen jellegű rendezvényét. A legkisebbeknek pedig június 15-e és 17-e között négy színházi előadást szerveznek Palicson.

A második Palicsi Bormaraton szervezőjétől megtudtuk, hogy szeptember 22-én kerül sor a rendezvényre. Két futam lesz, a félmaraton és egy kisebb élményfutás, szórakoztató programok sokaságával. Az idén három pincészet borainak ízeit élvezheti majd a közönség.

A közös standon a látogatók kvíz- és nyereményjátékokon vehettek részt, amely által, az érdeklődők jobban megismerhették térségünk kínálatát. A kiállítók értékes jutalommal díjazták a résztvevőket.