2024. március 28., csütörtök

A top tíz vidéki étterem között a szegedi Tiszavirág

Ha valaki az idén Magyarországon a legjobb tíz vidéki éttermet szeretné meglátogatni, bizony be kell járnia az egész országot. Jó kis túra lesz!

Íme, a vidék legjobb éttermei a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz szerint: 1. Anyukám mondta (Encs), 2. Kistücsök (Balatonszemes), 3. Platán (Tata), 4. Sauska48 (Villány), 5. Sparhelt (Balatonfüred), 6. Tiszavirág (Szeged), 7. Villa Medici Mild (Veszprém), 8. Macok (Eger), 9. Pajta (Őriszentpéter), 10. Viator (Pannonhalma).

A dél-magyarországi régió egyik legkiemelkedőbb és folyamatosan fejlődő étterme a szegedi Tiszavirág hotel részeként működik. A szálloda és az étterem is olyan gondolkodást és szellemiséget képvisel, amelyből sokkal többet is elbírna az ország. A Tiszavirág nagyon modern, progresszív konyhát visz, amelyben fontos szerephez jutnak a helyi alapanyagok. A kínálatban a „tradicionális” magyar ételek mellett a szegedi kedvencek is megjelennek, természetesen kortárs felfogásban, de a nemzetközi inspirációk is helyet kapnak, miközben a konyha törekszik a szezonalitásra.

A hotel és az étterem kialakítása a zsűri szerint bárhol megállja a helyét Európában.