2024. április 24., szerda

Rendőröket tartóztattak le

A gyanú szerint a bűnbanda Szerbiában tilosnak minősülő árú behozatalát tette lehetővé

A határrendészet belső ellenőrzéssel megbízott részlegének munkatársai csúszópénz adásának és elfogadásának gyanújával letartóztatták a dimitrovgradi határrendőrség 15 munkatársát, egy vámhivatalnokot és három másik személyt. A letartóztatottak egyike a határrendőrség parancsnoka, akit hivatali helyzettel való visszaéléssel gyanúsítanak.

A nyomozás eddigi eredménye szerint a rendőrök és a vámhivatalnok, szándékosan és szervezetten, anyagi javak szerzésének céljával, 2016 decembere és 2017 augusztusa között a gradinai határátkelőn lehetővé tették a három letartóztatott civil számára, hogy olyan árut hozzanak be az ország területére, amellyel Szerbiában tilos kereskedni, vagy csak korlátozottan engedélyezett. Emellett a gyanúsítottak nem fizettették meg a szükséges vámterheket.

A dimitrovgradi határrendőrség parancsnokát pedig azzal terhelik, hogy bár tudott a bűnbanda tevékenységéről, 2017 júniusa és szeptembere között mégsem tette meg a szükséges lépéseket, amelyekre tisztségéből fakadóan köteles lett volna.