2024. március 29., péntek

Krunić visszavághat

Meglepetés, hogy a budapesti női tornán Sabine Lisicki (képünkön) simán kikapott Viktória Kužmovától (Fotó: MTI)

Meglepetés, hogy a budapesti női tornán Sabine Lisicki (képünkön) simán kikapott Viktória Kužmovától (Fotó: MTI)

A budapesti női tornán Aleksandra Krunić ma a 2. fordulóban a 30 éves svéd Johanna Larssonnal találkozik. A szerbiai teniszezőnő öt évvel fiatalabb, és a ranglistán jóval előkelőbben helyezett, viszont az egymás közötti mérleget a svéd vezeti, aki három éve az acapulcói torna 2. fordulójában fölényesen nyert. Krunić tehát ma visszavághat, s ha sikerül neki, a negyeddöntőben már sokkal nevesebb riválissal, a szlovák Dominika Cibulkovával találhatja szemben magát. A szlováknak ehhez még két győzelemre volt szüksége, hisz az este Stollár Fannyval játszott, győzelem esetén pedig ma a belga Kristen Flipkens következik.

A magyar fővárosban kiesett Udvardy Panna, akit a tapasztaltabb horvát Donna Vekić győzött le, Babos Tímea pedig az esti műsorzárón kezdte meg a címvédési kísérletet a német Tatjana Mariával szemben.

A marseille-i 2. fordulóban Filip Krajinović ma a francia veterán Gilles Simonnal mérkőzik. Ez lesz az első tétmeccsük, három évvel ezelőtt egy bemutatón a francia győzött.

Rióban nem történt meglepetés, Dušan Lajović négyszer is leadta az adogatást a 2. kiemelt osztrák Dominic Thiem ellen, és már búcsúzott is.