2024. április 23., kedd
MAGYAR LABDARÚGÁS

Folytatódik a Fradi–Videoton versenyfutás

Ha az időjárás is úgy akarja, két és fél hónap után ismét NB I.-es meccseket rendeznek

BUDAPESTI TUDÓSÍTÓNKTÓL

Két és fél hónap után ismét útjára indul a labda a magyar OTP Bank Ligában – már ha az időjárás is úgy akarja. A hét közepén az országra zúduló hó ugyan okozott nehézséget, de a nyugati országrészben – Nagykanizsán és Zalaegerszegen – a nagyobb réteget is le tudták takarítani, míg a Szusza Ferenc Stadionban el kellett halasztani az Újpest–Paks magyarkupa-mérkőzést.

A bajnokság élén a Ferencváros áll, amely a címvédő Honvédot fogadja majd az első tavaszi mérkőzésen. A zöld-fehérek két játékossal erősítettek a télen, megszerezték a Voždovac 24 éves csatárát, Dejan Georgijevićet, illetve hazacsábították a lengyel Legiánál mellőzött válogatott középpályást, Nagy Dominiket. A csapat 40 napot készült, kilenc felkészülési mérkőzést játszott, és csupán a horvát HNK Rijekától kapott ki (0:1), de legyőzte többek között a szintén horvát Slaven Belupót (3:2), az orosz listavezető Lokomotiv Moszkvát (2:1) és a szlovén NK Domžalét (3:2).

A Honvéd két jó nevű játékossal erősített: a szlovák Tomáš Košútnak semmi köze a Kossuth családhoz, viszont a horvát Tonči Kukoč a korábbi legendás NBA-játékos, Toni Kukoč unokaöccse.

A legnagyobb erősítést talán a Videoton érte el a téli időszakban: 12 és fél év után visszacsábította Magyarországra Huszti Szabolcsot. A korábbi 51-szeres válogatott középpályást a klub hivatalos honlapja az elmúlt évtized egyik legjobb magyar labdarúgójaként jellemezte. „Őszinte leszek, korábban nem gondoltam volna, hogy én még a magyar bajnokságban pályára lépek. A tavalyi sérülésem után viszont sok időt töltöttem itthon, ekkor keresett meg a Vidi. Hosszú távú szerződést írtam alá, úgy gondolom, hogy jó döntést hoztam” – mondta Huszti.

A macedón Boban Nikolov és a szlovák Tomáš Tujvel mellett érkezett egy újabb Šćepović is: Marko után öccse, Stefan is Fehérváron folytatja. A 28 éves csatár igazi vándormadár, hiszen az OFK Beograd után megfordult az olasz Sampdoria, a belga Bruges és Kortrijk, az izraeli Hapoel Acre és Asdod, illetve a skót Celtic csapatánál is. 2015 nyarán szerződtette a Getafe, amelynek színeiben a spanyol élvonalban 34 meccsen hatszor volt eredményes, majd a másodosztályba kiesve 25 meccsen három gólt szerzett. Tavaly nyáron a klub kölcsönadta a Gijónnak, ott 15 bajnokin négyszer volt eredményes. „Azért jöttem a Videotonhoz, hogy a legjobbamat nyújtsam, góljaimmal segítsem a csapatot, és megnyerjük a bajnokságot. Sokat beszéltem a testvéremmel a klubról, a célokról, a körülményekről és minden egyébről, ez pedig rengeteget segített a döntés meghozatalában” – nyilatkozta. A csapat kicsit hektikus felkészülést produkált, öt győzelem és egy döntetlen mellett ugyanis kikapott a Wisłától (0:1), a kolozsvári CFR-től (0:3) és a Dinamo Kijevtől is (0:5). A bajnoki címre törő, jelenleg második helyen álló fehérváriak a Vasast fogadják, a fővárosi csapat itthon készült végig, de így is kikapott az alacsonyabb osztályú MTK-tól (0:2) és Soroksártól (1:2). Az új emberek közül Barczi Dávid, Egerszegi Tamás és Laczkó Zsolt komoly erősítés is lehet a hátralévő mérkőzésekre.

A Puskás Akadémia továbbra is csak nevében figyel az akadémistákra, hiszen négy légióssal erősített, az első mérkőzésen kiderül, ez mire lesz elég, a csapat ugyanis a Mezőkövesdhez látogat, ahonnan nyolcan távoztak, és kilencen érkeztek. A Debrecen a Rudolf Gergellyel erősítő Balmazújvárost fogadja, a Pakshoz a Diósgyőr látogat, míg Újpesten (ha sikerül a pályát játékra alkalmassá tenni) a Haladás vendégeskedik.