2024. április 20., szombat

Március 3-án lesz az állami szerencsejáték első húzása

Már csaknem négyszázezer boríték érkezett

Szerdáig 362.650 borítékot küldtek el a polgárok Belgrádba, a Vedd el a számlát és nyerj! elnevezésű állami szerencsejátékra, amely február 1-jén kezdődött, és amelyet a szürkegazdaság visszaszorítására indított kampány keretében hirdetett meg a kormány – közölte a Szerbiai Posta.

A játék első fordulójában, amely március 3-ától 31-éig tart, négy alkalommal rendezik meg a húzást. Az első már a jövő héten, március 3-án lesz, a továbbiak pedig 10-én, 17-én és 24-én. Emlékeztetőül: A szerencsejátékban minden nagykorú, szerbiai lakhellyel, illetve tartózkodási hellyel rendelkező polgár részt vehet. Korlátlan számú borítékot küldhetnek be, egy-egy borítékba 10 pénztári számlát, vagy 10, kártyás fizetéskor kapott szelvényt kell tenni. Kizárólag az idei, és a legkevesebb 100 dinár értékű vásárlást igazoló nyugták érvényesek.

Bármilyen borítékot elfogadnak, még azokat a formaborítékokat is, amelyek esetleg tavalyról megmaradtak. Csupán azt kell ráírni: Uzmi račun i pobedi 2018. Postaköltség nincs. Ne feledjék el feltüntetni a boríték hátulján teljes nevüket és lakcímüket, valamint telefonszámukat, hogy a szervezők értesíteni tudják a szerencsés nyerteseket.

Akárcsak tavaly, az idén is megszervezik a városok és községek vetélkedőjét, és ajándékban részesülnek azok az önkormányzatok, amelyekből a legtöbb nyugtát küldik be. A szervezők azt állítják, hogy tavaly az ország polgárainak a 40 százaléka vett részt a számlás játékban, és hogy több mint 85 millió nyugtát küldtek be.

A fő szervező az idén is a köztársasági kormány, együttműködő partnerei pedig a Helyi Gazdaságfejlesztési Nemzeti Tömörülés, azaz a NALED, valamint a Tisztességes Konkurenciáért Szövetségbe tömörült cégek.