2024. március 28., csütörtök
XXIII. TÉLI OLIMPIA, PJONGCSANG

„Szabadnap” Koreában

Kettes bobban négy aranyérmet osztottak ki: a német Francesco Fridrich és Thorsten Margis, illetve a kanadai Justin Kripps és Alexander Kopacz érdemelte ki a legfényesebb medált  (Fotó: Beta/AP)

Kettes bobban négy aranyérmet osztottak ki: a német Francesco Fridrich és Thorsten Margis, illetve a kanadai Justin Kripps és Alexander Kopacz érdemelte ki a legfényesebb medált (Fotó: Beta/AP)

Kilenc versenynap és 61 kiosztott éremkomplett után tegnap Koreában sajátságos szabadnap volt, hisz csak három eredményhirdetést tartottak, azt is helyi idő szerint a késő esti órákban, mától pedig megindul a hajrá, és hat nap alatt a további 38 aranyérem talál gazdára.

A jégkorongtornán a női elődöntő volt műsoron. Előbb az USA könnyedén legyőzte Finnországot, majd Kanada ugyancsak magabiztosan múlta felül az oroszokat.

Kettes bobban két aranyérmet osztottak ki, mivel Kanada és Németország hajszálra megegyező összesített időt ért el a négy futam során, műkorcsolyázásban pedig a férfiak 500-as távján a norvég Havard Lorentzen egy századdal előzte meg a dél-koreai Csa Min Kjut.

A versenynapot a síugrók csapatversenye zárta, amelyben Norvégia először nyert olimpiai aranyat, az ezüstért pedig egyenrangú harc folyt a lengyelek és a németek között, végül Andreas Wellinger visszavágott Kamil Stochnak az egyéniért, így utóbbiak bizonyultak sikeresebbnek.