2024. április 20., szombat
PANCSOVA

Szögekkel teli eledelt hagytak a kutyáknak

Feltételezik, hogy az állatorvosi rendelő előtt hagyott „szöges” eledelt a közeli építőhelyen élő kóbor kutyáknak szánták. Az egyik állat evett is belőle, de szerencsére sikerült megmenteni az életét. A rendőrség elvégezte a helyszínelést.

A Snoopy vet állatorvosi rendelőben elmondták, a csalétket munkaszüneti napon hagyták a rendelőnél, amikor az építőhelyen nem voltak ott a munkások, akik egyébként a rendelőben dolgozókkal együtt gondoskodnak a környéken élő kóbor kutyákról.
– Arra gyanakszunk, hogy az eledelt a közeli szomszédságból olyasvalaki hagyta itt, aki ismer minket is, és az állatokat is naponta látja. Véletlenül vettük észre a szögekkel teli sajtot és húst, amikor sétáltatni vittük a saját kutyánkat. Azt láttuk, hogy Čupko, az építőhelyen lakó egyik kutyakölyök egy rongyra helyezett valamit eszik, és gyanús volt, hogy a sajtot annyira szabályos kockákra vagdosták. Az egyik kockán pontokat vettünk észre, aztán kiderült, hogy némely sajt- és húskockába három szöget is szúrt az elkövető – mesélték az ambulancián.
Az ott dolgozók szerint nagy szerencse, hogy akkor vették észre, amikor még nem sokat fogyasztott. A kiskutyát azonnal bevitték a rendelőbe, hánytatták, és hat szöget hányt ki. Most már jól van. Anyjával, Milicával és testvérével, Blekivel már hónapok óta az építőhelyen lakik.
– A munkások és a környékbeliek gondoskodnak róluk. Egy kölyköt örökbe fogadott egy munkás, egyet pedig egy súlyos balesete után meggyógyítottunk és svájci gondozásra adtunk. A kis családot ivartalanítottuk, beoltottuk, rendszeresen védjük a parazitáktól. Békések, főleg az építőhelyen tartózkodnak, ritkán mennek az utcára, az embereket nem bántják, a gyerekeket imádják, a kutyákat megugatják. Aggasztó, hogy két épülettel távolabb van egy óvoda, valamint a közelben két iskola is. A gyerekek útközben gyakran megsimogatják Milicát és a kölyköket. Vajon az lesz-e a következő lépés, hogy az illető mérget rak ki az utcára? – teszik fel a kérdést az állatorvosi rendelő alkalmazottai.