2024. április 24., szerda
NBA – ALL STAR-HÉTVÉGE

Bogdan Bogdanović az MVP!

Bogdan Bogdanović az All Star-gálán (Fotó: Beta/AP)

Bogdan Bogdanović az All Star-gálán (Fotó: Beta/AP)

A hétvégén tartották meg Los Angelesben az 55. NBA All Star-gálát. A háromnapos rendezvény péntek este kezdődött, amikor a ligában egy-két éve szereplő újoncok mérték össze tudásukat. Ezen a külföldi játékosok 155:124 arányban legyőzték az ifjú amerikai tehetségeket. Számunkra azért különleges az esemény, mert Bogdan Bogdanovićot választották meg a találkozó legjobb játékosának. A szerb kosaras 22 percet töltött a pályán, ezalatt 26 pontot dobott, köztük 7 triplát is. A játékos érthetően elégedetten nyilatkozott a találkozó után: „Ugyanígy küzdök minden találkozón. Törekszem arra, hogy miden este a legjobbamat nyújtsam. Ez történt ma este is. Remekül éreztem magam.”

Szombat este a gála a tripladobó versennyel folytatódott. Ezt Devin Booker, a Phonenix Suns játékosa nyerte meg 28 találattal, második Klay Thompson lett a Golden State Warriorsból, 25 triplával.

A hétvége fénypontjára tegnap este került sor. A záróeseményen a korábbiakkal ellentétben nem a kelet és a nyugat csapott össze, hanem a liga két kiválósága, LeBron James és Stephen Curry által összeállított csapatok.