2024. április 24., szerda
EURÓPA-LIGA

Đukić: Csehországban is támadni fogunk

A Partizan is döntetlennel kezdte az európai tavaszt
Leandre Tawamba fejesével vezetett a Partizan (Fotó: Beta)

Leandre Tawamba fejesével vezetett a Partizan (Fotó: Beta)

Nem volt elégedetlen csapata Plzeň elleni 1:1-es remijével Miroslav Đukić, a Partizan vezetőedzője. Az Európa-liga nyolcaddöntőjébe kerülésért vívott párharc első mérkőzésén, gól nélküli első félidő után, Leandre Tawamba juttatta előnyhöz a fekete-fehéreket egy jobbról érkező, megpattanó beadás utáni fejessel (58.), ám az olyannyira várt szerb siker elmaradt, hiszen a 81. percben Radim Reznik ugyancsak fejjel talált be Vladimir Stojković hálójába.

A vezető gólunk után egy kicsit visszahúzódtunk, ami természetes ilyen helyzetekben. Bár az is igaz, mi nem szerettünk volna így fellépni, sajnos az ellenfélnek sikerült kikényszerítenie ezt a reakciónkat. Semmit sem tudok felróni a csapatomnak, a fiúk agresszívak voltak, küzdöttek, helyzeteket alakítottak ki. A párharc nyílt maradt, Plzeňben fog eldőlni a továbbjutás kérdése” – magyarázta a Partizan trénere, hangsúlyozva, hogy nem fognak óvatosabban játszani az idegen környezetben: Belgrádban támadó szellemben játszottunk, ugyanezt a focit szeretnénk bemutatni Csehországban is.”

A stratéga ezt követően arról is beszélt, sajnos nagy hátrányt jelenthet a hajrában bekapott gól, főleg annak tükrében, hogy a ziccerek alapján nagyobb előnnyel is rendelkezhettek volna azt megelőzően. Kiváló meccset játszottunk az egyenlítésig, ezért természetesen fáj, hogy nem tudtunk megtartani az előnyt. A hazai pályán kapott gól rengeteget tud ártani” – elemzett az edző, aki gavallér módon nem emelte ki külön, hogy a csehek gólja leshelyzetet követően született, hiszen a gólpasszt adó Michal Krmenčík szabálytalan pozícióban kapta meg a labdát.

Nem hagyta viszont szó nélkül az esetet Stojković kapus, aki szerint méteres lesen állt az asszisztot jegyző ellenfél: Az egyetlen kaput eltaláló lövésükből találtak be, ráadásul legalább egy méterrel előrébb állt a játékosuk a mi védősorunkhoz képest. Sajnos megtörténnek efféle bírói tévedések. Ha azonban képesek leszünk ugyanígy játszani a visszavágón, tovább tudunk jutni a következő körbe” – értékelt a veterán, rámutatva, Milan Mitrović kiállításáig nem volt gondjuk a pályán – a középső védő ugyanis a hajrában (igaz, már a bekapott gól után) második sárgával kiállíttatta magát.

Meglepetések a 32 között

Nem minden mérkőzésen alakult ki olyan eredmény a második felvonás előtt, amelyre a szurkolók és a szakértők előzetesen számítottak. Kisebb meglepetésnek számít, hogy a Dortmund csak a hosszabbításban fordítva tudta megszerezni az elvárt győzelmet az Atalanta ellen, a Celtic pedig kapott gól nélkül verte a Zenitet. Jobban kerekíthette a szemeket, hogy a Nice hazai pályán már fél óra után kettővel ment (Balotelli duplája), ám végül 3:2-re kikapott a Lokomotiv Moszkvától Manuel Fernandes mesterhármasa révén, s ennél még nagyobb negatív produkciót szállítottak az olasz gárdák: a Lazio a Steaua stadionjában hagyta mindhárom pontot (igaz, csak minimális eredménnyel), a Napoli pedig a játéknap derbijén vezetés után bukott el 3:1-re a Lipcse ellen. A másik rangadón a Lyonnak otthon sikerült kialakítania előnyt (3:1) a Villarreallal szemben.