2024. április 25., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Ronaldo: Párizsban is győzni akarunk

Fordított a Real a PSG ellen
A jó formában levő Cristiano Ronaldo a torinói közönséget is elhallgattatná

Ronaldo kétszer is betalált a PSG-nek

Megkönnyebbült, és elégedetten nyilatkozott Zinédine Zidane, a Real Madrid francia trénere, miután a Királyi Gárda – vesztes helyzetből fordítva – végül 3:1-re megverte a PSG-t a Bajnokok Ligája legnagyobb presztízsű nyolcaddöntőjének madridi felvonásán. „Mindvégig jól játszottunk. Agresszívan, magasan feltolva indítottuk a letámadást, és még az sem zavarta meg a játékunkat, hogy a PSG szerezte meg a vezetést. Megérdemeltük a győzelmet” – mondta a francia, akinek kemény pillanatokat kellett átélnie a meccs során, hiszen Adrien Rabiot a 33. percben egy gyors támadás végén előnyhöz juttatta a francia, szupersztárokból verbuvált alakulatot. Az első felvonás hajrájában azonban Lo Celso faultjáért Rocchi játékvezető tizenegyest fújt be, amit Cristiano Ronaldo értékesíteni tudott, s a meccs hajrájában pedig – bár a franciák jócskán partiban voltak – a házigazda tudta kialakítani az eredménybeli különbséget: előbb Ronaldo piszkált be egy balról érkező, Areola kapus által kiütött labdát, majd Marcelo vágta be Asensio baloldali, lapos beadását.

Tisztában vagyunk azzal, hogy kemény második mérkőzés vár ránk. Tavaly az Atlético elleni elődöntőben ráébredhettünk, hogy egy idegenbeli mérkőzésen bármi megtörténhet” – intett óvatosságra Zidane, aki végül külön kiemelte a rajongótábor szerepét, rámutatva, 0:1-es állásnál is bíztatták a csapatot, ami kulcsfontosságú lelkierőt adott a játékosoknak.

A párharcnak még koránt sincs vége, Párizsba is azért utazunk, hogy nyerjünk és gólokat szerezzünk. Higgadtságra lesz szükségünk, hogy tovább jussunk a negyeddöntőbe” – fogalmazott a duplázó Cristiano Ronaldo a lefújást követően, míg gólszerző társa a rivális csapatnál, Rabiot elárulta, nagyon csalódott, hiszen nem sokat ér, ha a bajnokságban nyolc gólt vágnak az ellenfelüknek, miközben az ilyen presztízsű meccseken nem tudnak kellőképpen bizonyítani.

Unai Emery, a PSG trénere szerint az eredmény nem tükrözi a játék képét: „Nagyon jól játszottunk, és ennél többet érdemeltünk. Optimista vagyok a visszavágó előtt. Megvoltak a helyzeteink, és meglesz az esélyünk, azt látva, hogy ma hogy tudtunk futballozni” – fogalmazott a baszk, megerősítve, hogy bízik csapatában, és abban, hogy saját szurkolóik előtt képesek lesznek megfordítani a párharc állását.

Kiütötte a Pool a Portót

Elsősorban Sadio Mané triplájának köszönhetően fölényes, 5:0-s sikert aratott a Liverpool a Portó otthonában, ezzel el is dőlt a két csapat nyolcaddöntős BL-párharca – az anfieldi második felvonás már puszta formalitás lesz Jürgen Klopp gárdája számára.

Esős, szeles, hűvös időjárásban léptek pályára a felek, talán ezért sem meglepő, hogy az angolok kezdtek jobban. A gólgyártást Mané kezdte a 23. percben, nem sokkal később pedig a James Milner lövése utáni kipattanót Mohamed Salah emelte át José Sá kapuson. Ekkor már látszott, melyik csapat uralja a párharcot, de a Liverpool nem állt meg: a Portó hiába próbálkozott az egy szem ék Soares mellé beküldött Majeed Warisszal, a gólszerzés csak nem akart összejönni a portugáloknak, míg a Pool tovább tartolt: előbb Mané lőtte be második találatát, majd Firmino növelte 4:0-re az előnyt, s Mané teljessé lett triplája talán már a házigazdának sem fájt annyira…