2024. március 28., csütörtök

Filip győzelemmel tért vissza

Idei második meccsét játszotta le a rotterdami 1. fordulóban Filip Krajinović, aki január 2-án, sérüléssel bajlódva, Dohában a német Gojowczyktól kapott ki, majd hathetes pihenőre kényszerült. A zombori játékosnak nem volt könnyű dolga a 17 éves újonc kanadai Félix Auger-Aliassime-mal, de negyedik meccslabdájával nyert. Következő ellenfele még nehezebb lesz, hisz vagy a 2. kiemelt bolgár Grigor Dimitrov, vagy pedig a második legjobb japán, Juicsi Szugita állhat ma a háló másik oldalán.

A hollandiai teremtornán győzelemmel kezdett Viktor Troicki is, aki az esélyesebbnek vélt német Jan-Lenard Struffot múlta felül. Neki is csoda kellene a 2. fordulóban, hisz a cseh Tomáš Berdychhel találkozik, akit 9 éve Indian Wellsben legyőzött, azóta azonban zsinórban hatszor veszített ellene.

Nem jártak sikerrel a lányok Dohában. Babos Tímea megnyerte az első játszmát a belga Elise Mertens ellen, a másik kettőt azonban fölényesen elveszítette, míg a cseh veterán Barbora Strýcovának játszmánként egy-egy breaktöbblet elegendő volt Aleksandra Krunić ellen.

A román Marius Copilnak alighanem elege van a bosnyákokból. Vasárnap Szófiában Mirza Bašić ellen veszített döntőt, tegnap pedig Rotterdamban Damir Džumhur győzte le.

Történt még egy nagy meglepetés, hisz Rotterdamban a ranglistán 259. holland Tallon Griekspoor legyőzte a háromszoros Grand Slam-bajnok Stan Wawrinkát.