2024. április 25., csütörtök

Jól sikerült a felkészülés

Egy hét, és folytatódik a bajnoki pontvadászat Magyarországon. Ennek kapcsán a felsőhegyi Farkas Dániellel, a Mezőkövesd játékosával beszélgettünk.

• Közeleg az NB I. tavaszi idénye. Hogyan készültetek fel a bajnokság folytatására?

– Január 9-én kezdtük el a felkészülési programot. Az első hetekben Mezőkövesden készültünk, utána pedig Törökországban folytattuk az edzőtábort. Véleményem szerint jól sikerült a felkészülés, jó mérkőzéseket játszottunk. Ezen a héten pedig már a bajnokság ritmusára készülünk fel.

• Mi az oka a csapat ingadozó formájának? Az első két fordulót követően az élen álltatok, majd egy rosszabb periódust követően újra jó eredményeket értek el. Többek között a címvédő Honvédet is legyőztétek.

– Igen, az idényt nagyon jól kezdtük, hiszen két erős ellenfelet is le tudtunk győzni. Utána pedig valahogy nem jöttek az eredmények, és a végén edzőváltásra került sor. Kuttor Attila vezényletével aztán idegenben meg tudtuk verni a bajnokot.

• Mik a csapat célkitűzései a tavaszi szezonban?

– Most a csapat számára az a legfontosabb, hogy bent tudjunk maradni az NB I.-ben.

• Egy éve vagy a Mezőkövesd játékosa. Mi az a pillanat, amire a legszívesebben emlékszel?

– Kiemelni nem tudnám, hogy mi volt a legszebb pillanat. Egy éve vagyok itt, és nagyon megszerettem ezt a közösséget, jól érzem magam. Nagyon örülök, hogy végre kipróbálhattam magam az NB I.-ben.

• Mik a terveid a jövőddel kapcsolatban?

– Az az elsődleges célom most, hogy bent tudjunk maradni a csapattal. Minden mérkőzésre úgy készülök, hogy a legjobb formámat tudjam hozni. Így remélem, hogy egyszer egy nagyobb csapat is majd felfigyel rám, legyen az Magyarországon belül vagy külföldről, hisz szeretném még kipróbálni magam más bajnokságokban is.