2024. április 16., kedd
EURÓPA-LIGA

Milojević: Még mindig a CSZKA a favorit

Nem született gól a Zvezda belgrádi odavágóján
Kapu előtti jelenet a belgrádi mérkőzésről (Fotó: Beta)

Kapu előtti jelenet a belgrádi mérkőzésről (Fotó: Beta)

Nyílt maradt a párharc a Crvena zvezda és a CSZKA Európa-ligás párharcában, hiszen a felek, a számos helyzet ellenére, 0:0-s döntetlent játszottak a Rajko Mitić Stadionban. A szervezési okok miatt előrehozott meccset bő 35 ezer lelkes rajongó követte a helyszínen – köztük néhány ezer orosz –, s volt is miért izgulni, hiszen a Zvezda, alárendelt szerepe ellenére, többször is ígéretesen veszélyeztetett: Nemanja Radonjić és Damien Le Tallec próbálkozásainál is Igor Akinfejev bravúrjaira volt szüksége a sorozat 2005-ös győztesének, hogy üres maradjon a hálója.

Elégedett volt csapata játékával Vladan Milojević, a Zvezda fiatal trénere: Ez csak az első felvonás volt. A CSZKA komoly alakulat, még mindig őket tartom az esélyesebbnek a továbbjutás szempontjából. Kérdés, mennyi lehetőségünk maradt, az biztos, hogy ki kell javítanunk a hibákat. Az erőviszonyok ebben a pillanatban is ugyanolyanok, mint az odavágó előtt. Azt azonban láttuk, hogy mindenkivel képesek vagyunk felvenni a versenyt” – fogalmazott a szakember, aki azt is elárulta, természetesen van bennük hiányérzet, hiszen a komolyabb helyzeteikből előnyt építhettek volna ki a visszavágóra. Mindenkiben megvolt a hajtás, de megtörténik, hogy a nagy ziccerekből sem születik gól. Az ellenfél soraiban Igor Akinfejev a helyzet magaslatán állt, bizonyította, milyen jó kapus. Az ilyen párharcokon kevés lehetőség adódik, és ezekkel élni kell. Talán Moszkvában olyan akcióból találunk be, amire nem is gondolnánk” – méltatta ellenfele védelmét Milojević, majd a játékoskeretekre térve kiemelte, az oroszok a második meccsen nem számíthatnak a sárga lapos Alekszandr Golovinra, ugyanakkor hozzájuk visszatérhet a csatársorba a mindig gólérzékeny Richmond Boakye, aki most sérülésveszély miatt kényszerült pihenni.

A visszavágóra február 21-én kerül sor Moszkvában.

A Partizan készen áll

Ma 21.05-től Belgrádban fogadja a Partizan a cseh Plzeň alakulatát, ugyancsak az Európa-liga legjobb 32 között rendezett összecsapásán. A fekete-fehérek Cipruson tartották téli edzőtáborukat, s Miroslav Đukić edző szerint kiváló állapotban várják az első tavaszi tétmeccsüket: A legnagyobb erőnk a csapategység, ennek köszönhetően jutottunk el ide, ahol most vagyunk. A felkészülés alatt minden olajozottan ment, mindenki profi munkát végzett” – szólt a bizalom hangján az edző, rámutatva, a felkészülési mérkőzéseken a négy fiatal érkező jó hatással van a tapasztaltabb társaikra is: Urošević remekül játszott a védekezésben és a támadásban is, Ivanović napról napra veszi fel a ritmust, nagyon tehetséges. Vakulko technikás, jól lát a pályán, Zdjelarnak remek a taktikai érzéke, máris vezéregyéniséggé kezd válni” – osztotta a dicséreteket Đukić. „Készen állunk a Plzeň elleni párharcra. Megfelelő ellenfeleink voltak, intenzív játékra kényszerítettek minket, amire nagy szükségünk lesz az európai meccseken” – zárta gondolatait. A Partizan a ciprusi felkészülési meccseken megverte a cseh Teplicét és a fehérorosz Szoligorszkot, ugyanakkor kikapott a lett Liepājától és a cseh Liberectől.