2024. március 28., csütörtök

„Úgy kell adnunk, hogy semmit se veszítsünk el”

Orašacon tartották meg az államiság napi központi rendezvényt

Meg tudjuk védeni Szerbiát a nagyhatalmak érdekeitől és befolyásától – üzente államiság napi beszédében az Aranđelovachoz közeli Orašacon megtartott központi ünnepségen Aleksandar Vučić köztársasági elnök. Hozzátette, ennél is fontosabb, hogy a népünket meg tudjuk őrizni és újítani, emberek nélkül ugyanis mit sem ér az egész.

Koszovó kérdésére utalva azt mondta, olyan sorsdöntő és történelmi fontosságú döntésre van most szükségünk, mint amilyet két évszázaddal ezelőtt hoztak meg a szerbség vezetői, akik a modern Szerbia építése mellett foglaltak állást. Úgy kell gondjainkat rendeznünk, hogy lelkiismeretünk mindvégig tiszta maradjon, emelte ki az államfő. Úgy kell adnunk, hogy közben semmit se veszítsünk el, meg kell békülnünk olyan módon, hogy közben a becsületünket és büszkeségünket se adjuk fel, értékelte Vučić az államiság napi központi ünnepségen.

A rendezvényen Ana Brnabić kormányfő, a kormány miniszterei és a Szerbiai Katonaság tagjai is jelen voltak nagyszámú ünneplő polgárral együtt. Milorad Dodik, a boszniai Szerb Köztársaság elnöke, de a Szerb Pravoszláv Egyház méltósági is ott voltak az eseményen.