2024. április 18., csütörtök

Indul az állami szerencsekerék

Március 3-án lesz a számlás nyereményjáték idei első sorsolása – Már csaknem 140 000 borítékot küldtek be

A köztársasági kormány véglegesítette a Vedd el a számlát és nyerj! elnevezésű nyereményjáték idei első fordulójának szabályzatát. A nyereményalap 117,3 millió dinár.

Zoran Đorđević munkaügyi miniszter a szerdai sajtóértekezleten elmondta, két forduló lesz: egy márciusban és egy áprilisban. A nyereményalap a tavalyinak a duplája. Az első fordulóban a kisebb értékű nyereménytárgyakon kívül 5 lakást és 50 autót, a másodikban pedig 6 lakást és szintén 50 autót sorsolnak ki.

„A nyereményjáték célja a hatékonyabb adóbeszedés és annak tudatosítása a polgárokban, hogy az adóbevételek növelése nekik és az államnak egyaránt hasznot hajt – emelte ki a tárcavezető.

A pénztárgépes nyugtákat (számlákat) és a kártyás fizetést igazoló szelvényeket (szlipeket) február 1-je óta lehet küldeni, és az ország polgárai szerdáig 139.130 borítékot küldtek be.

Az első, márciusi fordulóban 4 sorsolás lesz: 3-án, 10-én, 17-én és 24-én.

Minden szerbiai lakhelyű, illetve bejelentett tartózkodási helyű polgárnak joga van részt venni a nyereményjátékban. Akárcsak tavaly, az idén is 10 számlát vagy szelvényt kell tenni egy-egy borítékba. Ne keverjék össze a készpénzes és a kártyás nyugtákat, egy borítékba csak egyfajta nyugtát tegyenek! Egy-egy személy korlátlan számú borítékot küldhet be, postaköltség nincs. Csak az idei, tehát a 2018. január 1-je után kiadott, legkevesebb 100 dinár értékű vásárlást igazoló nyugták érvényesek.

A nyereményjáték szervezői bármilyen borítékot elfogadnak, akár a tavalyról fennmaradt formaborítékokat is. Cím gyanánt csak ennyit kell ráírni: Uzmi račun i pobedi – 2018.

A boríték hátulján tüntessék fel teljes nevüket, a pontos címet a település irányítószámával együtt, valamint telefonszámukat, amelyen a szervezők értesíthetik a játékost az esetleges nyereményről.

Az idén is megszervezik a községek és városok vetélkedőjét, melynek győztesei azok az önkormányzatok lesznek, amelyekből a legtöbb borítékot küldik el Belgrádba a lakosok.

A Vedd el a számlát és nyerj! nyereményjátékot a Szerb Köztársaság Kormánya szervezi, együttműködő partnerei a NALED, vagyis a Helyi Gazdaságfejlesztési Nemzeti Tömörülés, valamint a Tisztességes Konkurenciáért Szövetségbe tömörülő cégek. Tavaly ebben a játékban a lakosság 40 százaléka vett részt, összesen több mint 85 millió nyugtát gyűjtöttek össze.