2024. március 29., péntek

Szép magyar beszéd verseny

Vajdasági döntő Topolyán – Március 9-éig lehet jelentkezni

A Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ meghirdeti a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép magyar beszéd verseny vajdasági döntőjét. A felolvasási versenyre minden középiskolából négy tanulót jelenthet be a felkészítő tanár. Jelentkezni március 9-éig lehet a következő telefonszámok egyikén: 024/711-554, 064/24-64-679, illetve a kodaly@stcable.rs e-mail-címen.

Feltétel: Egy előre begyakorolt, szabadon választott, 3 percnél nem hosszabb nyelvművelő, illetve esszészerű szöveg. A szöveg szerzőjét és címét jelentkezéskor fel kell tüntetni. A helyszínen is kap a versenyző egy hasonló szöveget, amelyet 15 perces felkészülés után olvas fel. (A felkészülésben segíthet Szakács Béla – Kerekes Barnabás: Szöveggyűjtemény és útmutató a középfokú iskolák Kazinczy-versenyéhez című kötete.) Jelentkezéskor kérik elküldeni a szabadon választott szöveg szerzőjét és címét.

Az országos döntőbe, melyet 53. alkalommal tartanak meg Győrött 2018. április 20. és 22. között, Vajdaságból 5 középiskolás tanuló juthat el.
A vajdasági döntő 2018. március 17-én (szombaton) 10 órakor kezdődik a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központban.