2024. április 25., csütörtök

Nőket ért tragédiák hete

Az utóbbi egy hétben három nőt gyilkolt meg partnere
Az önbizalomhiány megerősítése a bántalmazó egyik „fegyvere” (Illusztráció)

Illusztráció (Dávid Csilla)

Hétfőn késő este Kruševacon a gyanú szerint egy hatvanéves férfi leszúrta szintén hatvanéves élettársát. A férfi nyakon szúrta a nőt, aki túlélte a támadást, ám néhány órával később elhunyt a helyi közkórházban. A rendőrség a bűncselekmény elkövetését követően emberölés gyanújával őrizetbe vette az élettársat.

Két nappal korábban Belgrádban történt hasonló bűncselekmény. Ott az 54 éves Vladanka Vučeljićet gyilkolta meg a gyanú szerint volt kedvese, a 68 éves D.K., aki egyébként ügyvéd. A férfi négy lövést adott le a nőre, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. A férfi annak a tömbháznak a bejárata előtt várt a nőre, ahol annak lakása volt. A vélt elkövetőt egy térfigyelő kamerának köszönhetően sikerült azonosítani.

Néhány nappal ezt a bűncselekményt megelőzően pedig a Zombor melletti Őrszálláson gyilkolta meg egy fiatal férfi a volt kedvesét. Sajtóértesülések szerint a férfi a rendőrségnek azt mondta: „Ha nem lehetett az övé a nő, akkor csak Istené lehet”. Ez a gyanúsított már korábban is bántalmazta a gyilkosság elkövetésének idejében 21 éves nőt, ennek tényét az illetékes bíróság is megállapította és megközelítési tilalmat rendelt el. Ezt az értesülést a gyanúsított édesanyja erősítette meg a sajtónak.