2024. március 29., péntek

Új tetőt kap a sportközpont Óbecsén

A Vajdasági Nagyberuházási Igazgatóság sportfejlesztések támogatására kiírt pályázatán Óbecse 29,8 millió dinárt nyert, amit a Đorđe Predin Badža Sportközpont beázó tetőszerkezetének a javítására fordít majd az önkormányzat.

A beázások miatt eddig szóba sem jöhetett a csarnok felújítása (Fotó: Fehér Rózsa)

A beázások miatt eddig szóba sem jöhetett a csarnok felújítása (Fotó: Fehér Rózsa)

A község saját büdzséből 9 millió dinárt fog áldozni erre a célra a költségvetés várható módosítása után. Ha a hamarosan kiírandó közbeszerzési eljáráson kiválasztott cég befejezi az évek óta várt beruházást az intézmény tetőszerkezetén, az 1988 óta szinte érintetlen és jelenleg beázó csarnok is megszépülhet végre.
A sportközpont tetőszerkezete mellett a strandidény kezdetére a tervek szerint a kültéri uszoda olimpiai medencéje is átesik egy kisebb felújításon, a tavasz folyamán ugyanis lecserélik a medence csempéinek jelentős részét, továbbá új túlfolyó rácsokat és medencébe vezető lépcsőket szerelnek fel. Dejan Stanojev igazgató elmondása szerint a felújítások tervezése során a szűkös anyagi lehetőségek miatt a biztonsági szempontokat vették elsősorban figyelembe. Az óbecsei önkormányzat ezt a felújítást 1,3 millió dinárral támogatja, a tartományi gazdasági titkárságtól pedig 4,2 millió dinár érkezik majd erre a célra. A kivitelező kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárás már folyamatban is van. Dejan Stanojev tervei között egyébként az uszoda meglévő sárga vizes medencéi mellett egy újabb medence is szerepel, de erre az idén még biztosan nem lesz pénze az intézménynek.
Tavaly a Đorđe Predin Badža Sportközpont minden korábbinál több, összesen 19 millió dináros – elsősorban belépőjegyekből szerzett – bevételt könyvelhetett el, ami főleg annak köszönhető, hogy az utóbbi időben egyre több országos és nemzetközi szintű sporteseménynek lett a házigazdája Óbecse.