2024. március 29., péntek

Viszlát tél!

Télűző farsangi mulatságot szerveztek a legkisebbeknek Palicson

Szombaton a palicsi Vigadóban a helybeli Palics Magyar Művelődési Egyesület szervezésében télbúcsúztató farsangi mulatságra került sor. A programban csaknem száz gyerek képviseltette magát, akik különböző jelmezben, többek között Pókemberként, hercegnőként vettek részt a számukra rendezett táncházban. A talpalávalót a Juhász Zenekar szolgáltatta. A rendezvény végén a résztvevők elégették a Márton Kovács Tímea által készített kiszebábot, ezzel jelképesen elűzve a telet.

(Benedek Miklós felvétele)

(Benedek Miklós felvétele)

Lapunk kérésére Csiszár Molnár Anna, a művelődési egyesület elnöke elmondta, hogy immár negyedik alkalommal szerveztek Palicson télűző farsangot, amire hagyományosan a hamvazó szerda előtti utolsó hétvégén kerül sor.

A jelmezbálnak több célja is van, egyrészt a hagyományápolás, másrészt az iskolában már nincs alkalom arra, hogy jelmezbált szervezzenek, így mi nyújtunk lehetőséget ahhoz, hogy beöltözzenek a gyerekek, megmutassák magukat, ráadásul a szülők, nagyszülők is láthatják őket, és jól is érezhetik magukat – fogalmazott Csiszár Molnár.

A rendezvény társszervezője a palicsi helyi közösség és a Palicsi Park Kft. volt.