2024. április 20., szombat

Környezetvédelmi totó gyerekeknek

Moholon természetismereti tesztet töltöttek a kisiskolások

A moholi Zöldike természetvédelmi civil szervezet és a túrkevei Giligán természetvédelmi és hagyományőrző egyesület természetvédelmi programot bonyolít le a vajdasági fiatalok számára az anyaországi Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával.

A tesztet másodikos és negyedikes diákok töltötték ki (Csincsik Zsolt felvétele)

A tesztet másodikos és negyedikes diákok töltötték ki (Csincsik Zsolt felvétele)

A program keretében szerdán Moholon a művelődési otthonban harmincöt helyi kisiskolás gyerek környezetvédelmi tesztet töltött ki dr. Miklós Ferencnek, a Zöldike alelnökének a vezetésével. Elmondta, hogy a tesztben arra a természetjárással egybekötött előadásra kérdeznek vissza, amelyet Szász Béla, a Giligán elnöke, Tóth László adai amatőr ornitológus és jómaga tartott gyerekeknek a helyi növény- és állatvilágról Moholon a Tisza-parton. Megjegyezte, hogy a természetismereti tesztben a gyerekekkel közösen válaszolják meg a felvetett problémákat, közben igyekeznek rávilágítani egyes kérdések buktatóira és helyes megoldásaira.

Báity Ferenc, a Zöldike elnöke kiemelte, hogy a programot február 10-én, szombaton 10 órától Adán a VMSZ-irodában folytatják. A hétvégén Adán a tizenhat év feletti korosztálynak tartanak természetismereti előadást, illetve egy hasonló, az adott korosztály ismereteinek megfelelő tesztet töltetnek ki a résztvevőkkel. Hozzátette, hogy minden érdeklődőt és természetbarátot, köztük az idősebb korosztály tagjait is szívesen látják a rendezvényen. Báity Ferenc közölte: a céljuk az, hogy a gyerekek és fiatalok figyelmét ráirányítsák a természetvédelemre és a természet megismerésének a fontosságára, illetve közülük minél többen részt vegyenek a programban.