2024. március 28., csütörtök

Roger nem tudott ellenállni

Tíznapos tanakodás után Roger Federer eldöntötte, hogy megváltoztatja idei játékprogramját. Az eredeti szerint a svájci teniszező az Australian Open után legközelebb márciusban Indian Wellsben számított pályára lépni, de nem tudott ellenállni a kísértésnek, a következő héten ott lesz a rotterdami teremtornán, és megpróbálja visszaszerezni a ranglista első helyét.

Melbourne-ben Roger 155 pontra csökkentette hátrányát az éllovas Rafael Nadallal szemben, Hollandiában tehát a 180 pontot érő elődöntő kell neki, hogy kihasználja a váratlanul adódott alkalmat, és február 19-én, Andre Agassi csúcsát felülmúlva, a legidősebb világelsővé váljon.

Miomir Kecmanović negyeddöntős lett a San Franciscó-i challengeren. A 18 éves belgrádi játékos két játszmában nyert az argentin származású amerikai Juan Cruz Aragone ellen, amivel a naprakész ranglistán 9 helyet javítva már 185. Következő ellenfele a listán 171., szintén amerikai Michael Mmoh, az esetleges győzelem további 9 hely haladást jelentene.

Fucsovics Márton a budapesti challengert kezdte sikerrel, és az este a 2. fordulóban a lengyel Hubert Hurkacz következett. Nikola Milojević valamivel korábban a magyar Borsos Gáborral játszott a 2. fordulóban.

A magyar női válogatott vereséggel rajtolt a Fed-kupa tallinni zónatornáján. Svédország 2:1-re nyert, az egyetlen pontot a Stollár, Gálfi páros szerezte, egyesben viszont Gálfi és Jani Réka kikaptak. Az este a 2. fordulóban Szlovénia volt az ellenfél, ma Szerbia Grúziával, Magyarország pedig Horvátországgal találkozik.