2024. április 26., péntek

Szerbia lelkesen játszik

Eddig több mint 31 ezer borítékot postáztak

A Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű, a szürkegazdaság felszámolására irányuló országos nyereményjáték második fordulója igencsak biztatóan alakul, legalábbis az illetékesek szerint. Kilenc napja kezdődött, és azóta több mint 31 ezer borítékot postáztak a polgárok.

A nyeremények listája február 14-ig áll össze. A kormány addig dönt arról, hogy pontosan mi is kerül a „puttonyba”, de a játékszabályokat, illetve a sorsolás szabályait is addig véglegesítik. Az előzetes bejelentések szerint ezúttal nyolc sorsoláson 8 belgrádi és 2 újvidéki lakást, valamint 100 Fiat 500L típusú személygépkocsit lehet nyerni. Ehhez képest tavaly 50 autót sorsoltak ki.

Idén, akárcsak tavaly, egy-egy borítékba 10 nyugtát  (adómemóriás pénztárgépből származót), vagy a bankkártyával történő fizetéskor kapott elismervényt kell tenni. Fontos odafigyelni, hogy a kettő ne keveredjen: egy-egy borítékba vagy csak az egyik kerüljön, vagy csak a másik. Egy-egy személy korlátlan számú borítékot postázhat, méghozzá térítésmentesen. A tavalyi szabályokkal ellentétben az idén bármilyen boríték megfelel. Csak az idén január 1-je után kiadott számlákkal lehet részt venni a nyereményjátékban. A borítékokra cím gyanánt csak ennyit kell ráírni: Uzmi račun i pobedi – 2018, a hátlapján pedig fel kell tüntetni a nevet és a lakcímet, valamint a telefonszámot.