2024. április 23., kedd

Felújították a Sonja Marinković Általános Iskola épületeit

Felújításra került a szabadkai Sonja Marinković Általános Iskola mindkét épülete. A munkálatokra a kormány Nagyberuházási Igazgatósága és Szabadka Város közel 50 millió dinárt különített el. Az iskolaépületek felújítása alkalmából csütörtökön alkalmi műsort rendeztek, amelyen többek között Borislav Staničkov, az észak- és nyugat-bácskai oktatási körzet vezetője, Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Pajica Bašić iskolaigazgató is jelen volt.

– Egy év alatt sikerült befejezni az iskolaépület teljes felújítását, a város továbbra is támogatja az iskolák projektdokumentációinak elkészítését, valamint a pályázatokon való részvételt, legyen szó köztársasági vagy tartományi kiírásokról – mondta Bogdan Laban.

Pajica Bašić közölte, hogy az iskola a nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején épült. Az iskolában szerb nyelven folyik a tanítás, a 800 tanuló 34 tagozatban oszlik meg. A két épületben összesen 82 alkalmazott dolgozik.

– A felújítási munkálatok 2017 júniusában kezdődtek. A felújítás során a központi iskolaépületben a kivitelezők lecserélték az ablakokat, leszigetelték az iskolaépületet, sor került a homlokzat, a csatornahálózat, a padlózat, a víz- és szennyvízhálózat teljes felújítására. Megtörtént a meglévő világítás LED világításra történő cseréje, valamint az iskolaépület festése is. Az alsósok iskolaépületében, ahol a 130 diákot befogadó napközi is működik, lecseréltük az ablakokat, kifestettük a tantermeket, felújítottuk az épület homlokzatát. Mindkét épületben felújítottuk az internethálózatot, valamint bevezettük a térfigyelő kamerákat – nyugtázta az iskolaigazgató.