2024. április 25., csütörtök
SZOMBATON MAGYARKANIZSÁN

Európa-hírű német muzsikus koncertje

A Bodensee mellett élő Hubert Bergmannt nagyra becsülik európai kortárs zenei körökben, annak ellenére, hogy a mai jellegzetes karriermenetet megvetve visszavonultan él. Komponált és rögtönzött zenék zeneszerzője és avatott előadója, jellegzetes lírai stílusát és dallamképzését emelik ki a zenekritikusok. Számunkra fontos jellemzője, hogy bizonyos értelemben Szabados György tanítványának tartja magát, zongorajátékában is felismerhetőek a jellegzetes szabadosi zeneelemek.

Filmes alkotóként a cinema verité stílus művelője, több rádiójáték zeneszerzője. Fiatalon zongorázni és trombitálni tanult Frankfurtban, a későbbiekben 1987–1992 között a Bécsi zeneakadémián tanult, majd a Hans Kaiser Intézetben. Ez időben reneszánsz zenei együttesekben is muzsikált.

Többek között olyan ismert zenészekkel működött együtt, mint: Dudás Lajos, Mary Halvorson (Braxton zenésztársa), Gilad Atzmon, Jim Franklin…

Sztravinskzij és Bartók zenei hatásait is magáénak vallja, ahogy a jazz zenéét is. Mint idézni szokták: „Satie-tól Scarlattiig és Monktól Davisig.”

Ennek a különleges német muzsikusnak szólóestjét hallhatják szombat este 9 órai kezdettel a magyarkanizsai Art Kávézóban. Az est vendége Mezei Szilárd (brácsa, Zenta).

Szervezők: Regionális Kreatív Műhely és a Kanizsa-Turizmus Kft.

A belépés díjtalan, a helyfoglalás előre ajánlott: 024-415-03-70.