2024. április 18., csütörtök

Demokraták harca

Bojan Pajtić pert indít Dragan Šutanovac ellen rágalmazás miatt – Šutanovac nem kívánt nyilatkozni

Az ellene felhozott pénzügyi visszaélésekkel kapcsolatos állítások miatt Bojan Pajtić, a Demokrata Párt korábbi elnöke és előző tartományi kormányfő beperli Dragan Šutanovacot, a párt jelenlegi elnökét és munkatársait. A Facebook közösségi oldalon Pajtić közölte, soha nem gondolta volna, hogy saját pártján belülről érik majd efféle rágalmak, ez korábban nem számított demokrata „szokásnak”. Hónapok óta tűrt el különféle, szintén párton belül terjedő hazugságokat, de nem hunyhat szemet a nyilvánosság előtt is megismételt rágalmak felett, nem marad más hátra, mint hogy pert indítson a pártelnök és a munkatársai ellen – tette közzé.

Mint hozzátette, a párt 28. születésnapján mondta Šutanovac, hogy Dragan Đilas korábbi pártelnök és Pajtić rombolták le a Demokrata Pártot, bejelentve ezzel a közben nyilvánosságra hozott, „pénzügyi helyzetelemzés és a kiadások ellenőrzése” elnevezésű pamfletet. Pajtić hozzátette: tisztában van azzal, hogy a megjelent dokumentum állításai elsősorban Dragan Đilas belgrádi polgármesterjelölt és Aleksandar Šapić, a párt korábbi tisztségviselője ellen irányulnak a fővárosi választási kampány időszakában, amiért nem a Demokrata Pártot támogatják, hanem különálló listákat indítottak. Ennek ellenére – állapította meg – nem nézheti tétlenül, ahogyan a párt jelenlegi vezetősége a haladó pártéhoz hasonló módszerekkel kíván leszámolni politikai ellenfeleivel. Ugyanakkor meggyőződésének adott hangot, hogy az ellenzéki konkurencia efféle megtámadása csakis egy pártnak a malmára hajtja a vizet, mindannyian tudjuk, melyikére – jegyezte meg.

A DP előző elnöke hangsúlyozta: maga sohasem támadta elődjeit, de más ellenzéki pártokat vagy listákat sem, főleg nem a választási kampány időszakában.

Közben Dragan Šutanovac elutasította a véleménynyilvánítás lehetőségét. A Pajtić által említett perrel kapcsolatos újságírói kérdésre annyit válaszolt: Nincs kommentárom.