2024. április 24., szerda

Folytatják és továbbfejlesztik a hagyományt

Három vállalkozó kedvű zentai fiatalember nyitotta ki újra az ABC boltot

Íróeszközökre, füzetekre és más irodaszerekre mindannyiunknak szüksége van. E sorok szerzőjével is gyakran megesett, hogy hűlt helyét találta az általában zsebében lapuló golyóstollnak.

Fotó: Horváth Zsolt

Fotó: Horváth Zsolt

Ha a városközpontban tartózkodott, a Gross ABC írószerboltjában gyorsan beszerezett egy új plajbászt. Fél évvel ezelőtt olyan híresztelés kelt szárnyra, hogy majd három évtizednyi nyitvatartás után a tulajdonosok lakatot tesznek a zentai kereskedés és magánvállalat ajtajára, de Nagy Árpád, Nagy Horti Tamás és Lénárd Norbert, három vállalkozó kedvű fiatalember a hír hallatán eldöntötte, hogy közösen tovább működtetik a boltot. Ezzel a cég megmentése mellett régi vágyuk is teljesült, a gyermekkori barátok ugyanis már régóta azt tervezték, hogy közösen vezetnek vállalkozást.

Az új tulajdonosok számára a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy az állandó munkahelyük mellett közösen vigyék tovább ezt a vállalkozást.

– Mindhárman napi tizenkét órát dolgozva az egyik munkahelyről a másikra rohanunk, s az üzlet mellett a vállalat nagykereskedelmi részlegével is foglalkozunk – mondták el a vállalkozó kedvű fiatalok, hozzátéve, hogy a bürokrácia útvesztőiben is el kell igazodniuk.

– Korábban is kereskedelemben, emberekkel dolgoztunk, egyedül a termék fajtája változott – jegyezte meg Lénárd Norbert, s persze igyekeznek tiszteletben tartani a korábbi tulajdonosok által felépített hagyományokat.

Nagy Árpád, a cég igazgatója elmondta, hogy az írószerek mellett a kiskereskedésben továbbra is sokfajta játékszert árusítanak majd, s füzetekből, nyomtatópapírokból is nagy a választék, emellett továbbra is foglalkoznak tankönyvrendeléssel, s a magyar és szerb nyelvű könyvek és képeslapok kínálatát is bővíteni szeretnék. A hosszú távú elképzelések között magyar nyelvű társasjátékok forgalmazása is szerepel.

Az ABC boltja a városháza alatt található. A fiatal üzlettulajdonosok szerint eddig mindenki „díjazta”, hogy új helyszínre költöztek, mivel sokkal frekventáltabb helyre került az üzlet.