2024. április 24., szerda

A Kétely Szegeden

Február 12-én, hétfőn 19 órai kezdettel tekinthetik meg az érdeklődők a szegedi IH Rendezvényközpontban a John Patrick Stanley műve alapján készült Kétely című előadást, amelynek főszerepeit Udvaros Dorottya, Fekete Ernő, Kéri Kitty és Simkó Katalin játsszák.
A bronxi St. Nicholas Egyházi Iskola igazgatónője, Aloysius nővér kemény kézzel és alapvető gyanakvással kezeli a gondjaira bízott gyerekeket, ám miután az iskola új tanítót kap Flynn atya személyében, aki modern gondolkodást és személyes odafigyelést hoz a szigorú intézménybe, hamarosan összetűzésre kerül sor az igazgatónő és az atya között, és amikor egy fiatal nővér elárulja, hogy a férfi különös figyelemmel viseltet az egyik diák iránt, az események váratlan fordulatot vesznek, olvasható az előadás ismertetőjében, amely kitér arra is, hogy a Magyarországon első ízben színpadra állított Pulitzer- és Tony-díjas dráma több mint ötszázszor volt látható a Broadway-n, filmváltozatában pedig, amelyet maga a szerző rendezett, Meryl Streep és Philip Seymour Hoffman játszotta a két főszerepet.

Az előadás alapjául szolgáló szöveget Zöldi Gergely fordította, az előadás díszletét Kálmán Eszter, jelmezeit pedig Ignjatović Kristina tervezte, a produkció zeneszerzője Vajdai Vilmos, rendezője Pelsőczy Réka, producerei pedig Orlai Tibor és Kövesd Zsuzsa.

A Kétely című előadásra a belépőjegyek elővételben 3700, az előadás napján pedig 3900 forintos áron vásárolhatók meg az IH Rendezvényközpontban, illetve a Ticketportal hálózatában.