2024. április 23., kedd

Szerbia építi kapcsolatait Izraellel

A kormányfő sokat vár az EBRD nyugat-balkáni csúcstalálkozójától

Ana Brnabić kormányfő ma Alon Fischer-Kam izraeli nagykövettel beszélgetett a két ország közötti bilaterális kapcsolatokról, illetve azok elmélyítésének a lehetőségeiről. Egyetértettek abban, hogy a bilaterális kapcsolatok egyre jobbak, ami a két ország közötti gazdasági kapcsolatok erősödésével, illetve a két ország tisztségviselőinek egyre gyakoribb találkozóival magyarázható. A felek az IT-szektor, az innovációk, a környezetvédelem és az idegenforgalom tekintetében vélik fontosnak az együttműködés fokozását.

Brnabić értékelése szerint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) február végén Londonban megtartandó nyugat-balkáni csúcstalálkozója kiváló lehetőség lesz a szerbiai és az izraeli üzletemberek, beruházók közötti kapcsolatok kiépítésére.

A találkozó folytatásában Fischer-Kam a Staro-Sajmište Emlékközpont kiépítésének fontosságát hangsúlyozta, emlékeztetvén, hogy az ehhez hasonló létesítmények érdemben járulnak hozzá a nemzetek és a közösségek közös múltjának ápolásához.