2024. április 25., csütörtök

Vereség Krstin szépítésével

Szerbia válogatottja 3:1 arányú vereséget szenvedett az USA-tól Nišben a Davis-kupa világcsoportja 1. fordulójának mérkőzésén. A vendégek a második játéknapon, a párosok meccsének befejeztével, már behozhatatlan előnyt szereztek, tegnap pedig tét nélküli, csak a kisszámú közönségnek szóló mérkőzésen a válogatottban újonc Peđa Krstin szépített a Steve Johnson elleni győzelmével.

Miután pénteken Györe László a jó játék ellenére sem tudta megkérdőjelezni Sam Querrey győzelmét, Dušan Lajović és John Isner ötjátszmás, kemény csatát vívtak. Az utolsó rövidítés döntött a sokkal jobban adogató amerikai javára. A párosban Nikola Milojević és Miljan Zekić játszottak a Harrison, Johnson kettős ellen, és a Györéével hajszálra megegyező arányú, 6:7, 6:2, 7:5, 6:4-es vereséget szenvedtek. Szerbia így szeptemberben a világcsoportban maradásért játszik, a leendő ellenfél pedig áprilisban, a zónák befejeztével lesz ismert.

A magyar válogatott Liège-ben tisztes ellenállást tanúsított a tavaly döntős belgákkal szemben. A Fucsovics, Balázs páros szerezte meg a vendégek egyetlen pontját, tegnap pedig Fucsovics négy játszmára kényszerítette a legjobb 10 között jegyzett David Goffint, így Magyarország is a szeptemberi minősítőre várja ellenfelét.

A világcsoport áprilisi negyeddöntőjében Olaszország–Franciaország/Hollandia, Spanyolország–Németország, Kazahsztán–Horvátország és USA–Belgium lesz a párosítás.

Pályafutása negyedik tornagyőzelmét aratta Tajpejben a magyar Babos Tímea, aki az elődöntőben a kínai Vangnak, a döntőben pedig az ukrán Kozlovának vágott vissza a korábbi vereségekért, és 10 helyet javítva a ranglistán feltört a 35. pozícióra. Szentpéterváron a cseh Petra Kvitová 21. tornagyőzelmét ünnepelhette.

A héten a szerbiai és a magyar teniszezők elsősorban a szófiai ATP-tornán és a budapesti challengeren érdekeltek. A bolgár fővárosban Györe László a szlovén Blaž Kavčičcsal kezd, akitől egyetlen meccsükön kikapott, Viktor Troicki pedig a selejtezőből vár ellenfelet. Budapesten Fucsovics Márton az első kiemelt, és válogatottbeli társával, Balázs Attilával kezd. Krstin a horvát Galovićtyal, Milojević a cseh Šafránekkel, Piros Zsombor az észt Jürgen Zopp-pal, Valkusz Máté pedig a francia Quentin Halys-val kezd. A San Franciscó-i challengeren Miomir Kecmanović első ellenfele a kanadai Brayden Schnur lesz.

Rangos női torna a héten nincs, hisz a Fed-kupa 1. fordulója következik, Szerbia és Magyarország válogatottai pedig szerdától a tallinni zónatornán szerepelnek.

DAVIS-KUPA, világcsoport, 1. forduló: Szerbia–USA 1:3 (Lajović–Isner 4:6, 7:6, 3:6, 6:3, 6:7, Milojević/Zekić–Harrison/Johnson 7:6, 2:6, 5:7, 4:6, Krstin–Johnson 6:1, 7:5), Belgium–Magyarország 3:1 (Goffin–Balázs 6:4, 6:4, 6:0, Bemelmans/De Loore–Balázs/Fucsovics 3:6, 4:6, 7:6, 6:4, 5:7, Goffin–Fucsovics 7:5, 6:4, 3:6, 6:2), Franciaország–Hollandia 2:1, Japán–Olaszország 1:3, Spanyolország–Nagy-Britannia 3:1, Ausztrália–Németország 1:3, Kazahsztán–Svájc 4:1, Horvátország–Kanada 3:1.

SZENTPÉTERVÁR. – A női torna elődöntőjében: Kvitová–Görges 7:5, 4:6, 6:2, Mladenović–Kaszatkina 3:6, 6:3, 6:2, döntő: Kvitová–Mladenović 6:1, 6:2.

TAJPEJ. – A női torna elődöntőjében: Babos–Vang 6:3, 6:4, Kozlova–Lisicki 7:5, 6:4, döntő: Babos–Kozlova 7:5, 6:1.

ANTALYA. – A női ITF-torna selejtezőjének 1. fordulójában: Đaković–Pirok 6:3, 6:4.