2024. április 25., csütörtök
HORGOS

A jobb tavaszi idényben reménykednek

A Horgos 1911 labdarúgócsapata az őszi bajnoki idényben a Szabadkai Ligában újoncként a várakozáson alul szerepelt, a tervezett 13-14 bajnoki pontból csak 9-et sikerült megszereznie, ezzel a táblázaton az utolsó előtti, 15. helyen végzett. Az 1. fordulóban nagy csatában, hazai pályán 1:0-ra győzött a njegoševói Proleter ellen, de utána már jöttek a nem várt fiaskók. A 3. fordulóban a nyolc emberrel kiálló Subotica ellen gól nélküli döntetlen született, majd a 7. fordulóban a hajdújárási Vinogradarral 1:1-es döntetlenre tellett. A horgosiak a 9. fordulóban mutatták meg igazi tudásukat, amikor hazai pályán egy fergeteges, izgalmas és gólzáporos mérkőzésen 4:3-ra győztek a bajnokesélyes Bajsa ellen. Ezután következett még egy 2:2-es döntetlen hazai pályán a Sutjeska ellen, a folytatásban azonban már nem sikerült egy bajnoki pontot sem szerezniük, aminek következménye a táblázaton az utolsó előtti helyezés.

A csapat vezetőedzője, Dejan Veselinov ennek ellenére bízik a tavaszi jobb szereplésben.

– Az őszi idényben sérülések, sárga lapok és munkahelyi elfoglaltságok is közrejátszottak a csapat szerény teljesítményében. A környékbeli gárdák tele vannak vidéki fizetett játékosokkal, nálunk azonban csak horgosi és községbeli fiatalok állnak a csapat rendelkezésére. Itt mindenki amatőr alapon játszik, csak azért, mert szereti a labdarúgást, a jó társaságot, az igazi baráti légkört, amely jellemzi a mi csapatunkat. Ami a csapat összetételét illeti, van köztünk fizikai munkás, szakmunkás, középiskolás, egyetemista és mérnök is, de a pályán mindenki egyenrangú. Amikor a Tisza Menti Liga bajnokaként vállaltuk a játékot a magasabb osztályban, tisztában voltunk vele, hogy nem lesz könnyű a Szabadkai Liga, főleg ha tudjuk, hogy a verbászi és a szenttamási körzetből is vannak a ligában igen erős csapatok. Az átigazolási időszakban eddig egy játékos, Búza Attila hagyta el a klubot, aki Szegedre igazolt. Hozzánk viszont többen jöttek: Dobó Rudolf és Apró Levente a magyarkanizsai Potisjéból, Szabó Kornél az oroszlámosi Slavijából, Kis Róbert a tóthfalui Nyers István Labdarúgó-akadémiáról, és legnagyobb örömünkre tavaszra hazatér külföldi munkavállalásából Hoksza Zsolt korábbi csapatkapitányunk és legjobb góllövőnk. Akikre tehát tavaszra számítunk, a következők: Törtei Kristóf és Bende Viktor kapusok, Bohata Erik, Bohata Gábor, Fodor Dániel, Kis Róbert, Szabó Kornél, Makra Dávid hátvédek, Darko Veselinov, Fodor Igor, Huszár Dávid, Baté Bence, Apró Levente, Törteli Krisztián és Dobó Rudolf középpályások, valamint a csatárok, Puljai Igor, Kolompár Gábriel, Balgó József, Makra Norbert, Berényi Kornél, Hoksza Zsolt és Dalibor Adamov – közölte Veselinov.

A tavaszi bajnokság kezdetéig több edzőmérkőzést is terveznek a horgosiak. Az elsőt szombaton Tompán játszották, ahol 3:2-re kikaptak, de a közeljövőben Horgoson fogadják a Palicsot, a Bajmokot, az Oromot, valamint a magyarországi Csengelét és Öttömöst.