2024. április 25., csütörtök

Újra Teátrum Neked!

Színházi fesztivál a Zentai Magyar Kamaraszínházban

Február 22. és 24. között rendezik meg a Zentai Magyar Kamaraszínházban az egy évvel ezelőtt életre hívott Teátrum Neked! elnevezésű színházi fesztivált, amelynek programjában játszóházi foglalkozások, valamint gyermekek és felnőttek számára készült előadások szerepelnek. A Zentai Magyar Kamaraszínház mellett négy magyarországi színház társulata is vendégszerepel.

Wischer Johann és Perpauer Attila a sajtótájékoztatón (Máriás Endre felvétele)

Wischer Johann és Perpauer Attila a sajtótájékoztatón (Máriás Endre felvétele)

– Ezúton szeretnék gratulálni a fennállásának tízéves jubileumát idén ünneplő Zentai Magyar Kamaraszínháznak ahhoz, hogy a közösségünk egyik legfiatalabb intézményeként egy ilyen színvonalú rendezvénnyel gazdagította nemcsak városunk, hanem térségünk, sőt talán nem túlzás azt állítani, hogy az egész Kárpát-medence kulturális életét – hangsúlyozta a Teátrum Neked! fesztivált beharangozó sajtótájékoztatón Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja.

– Tíz évvel ezelőtt, amikor megvalósult az az álmunk, hogy színház szülessen Zentán, akkor azt is kiemelt fontosságú célkitűzésünkként jelöltük meg, hogy egy adott pillanatban életre hívjunk egy olyan színházi fesztivált, amely lehetővé teszi számunkra, hogy olyan előadásokat hozzunk el városunkba, amelyeket másutt nem tekinthet meg a közönségünk. Ez tavaly meg is valósult, amikor első ízben szerveztük meg a Teátrum Neked! című fesztivált – emelte ki Wischer Johann, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója, hozzátéve: az általa vezetett intézmény életében óriási jelentősége van annak, hogy a Magyar Teátrumi Társasággal együtt idén újra megszervezhetik a fesztivált.

– A rendezvény programját idén háromnaposra terveztük, és emellett egy meglepetéssel is készülünk az érdeklődőknek. A programokat három részre oszthatjuk: a legkisebbek számára szervezett Teátrumi Mocorgó elnevezésű játszóházi programokra, a gyerekelőadásokra, valamint a felnőttek számára készült előadásokra. Február 22-én, a fesztivál nyitónapján a Teátrumi Mocorgóval indul a program, majd 10 órától a Zentai Magyar Kamaraszínház Az égig érő fa című produkciójának bemutatójával folytatódik. 19 órától a veszprémi Petőfi Színház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház közös produkcióját, a Jövőre veled ugyanitt! című romantikus vígjátékot láthatják a nézőink. Február 23-án szintén a Teátrumi Mocorgóval kezdünk, utána a Zentai Magyar Kamaraszínház színészének, Virág Györgynek az előadásában a Jancsi apród című előadást tekinthetik meg az érdeklődők, 19 órától pedig a kaposvári Csiky Gergely Színház társulata vendégszerepel nálunk, amelynek tagjai a Kövek a zsebben című produkciójukat hozzák el. Szombaton a Teátrumi Mocorgót követően 10 órától a Zentai Magyar Kamaraszínház színészének, Papp Arnoldnak az előadásában a Medvemesék című előadást, 19 órától pedig a budapesti Turay Ida Színház Hamu és gyémánt című előadását kísérhetik figyelemmel a látogatók. Meglepetéssel is készülünk a színházkedvelő közönségnek, erről azonban csak a későbbiek során fogunk pontos adatokat nyilvánosságra hozni, így ezentúl is mindenkinek érdemes lesz figyelnie a híradásokat – mondta el a színházigazgató, hozzátéve: az előadásokra február 5-étől, hétfőtől lehet jegyeket foglalni, illetve vásárolni a színház jegypénztárán.