2024. április 25., csütörtök

Tízéves a Kalandozások Könyvországban

Tízéves a Kalandozások Könyvországban

A Szabadkai Városi Könyvtár Kalandozások Könyvországban címmel idén is megszervezi olvasásnépszerűsítő nyereményjátékát az általános iskolások részére. A nyereményjátékot csütörtökön sajtótájékoztatón ismertették.

Marijana Tenodi, Bernadica Ivanković és Omerović Heléna (Fotó: Patyi Szilárd)

Marijana Tenodi, Bernadica Ivanković és Omerović Heléna (Fotó: Patyi Szilárd)

Bernadica Ivanković horvát nyelven elmondta, hogy az idei a tizedik nyereményjáték, ami két hónapig tart. Ez alatt az idő alatt a gyermekek kedvezményesen, 300 dináros áron tudnak betagosodni a könyvtárba. A nyereményjátékban úgy vehetnek részt, hogy elolvassák a könyvtár által ajánlott könyveket, majd kitöltik a könyvtár honlapján található kérdőívet. Marijana Tenodi szerb nyelven elmondta, hogy a könyvtár által ajánlott könyvek egy-egy jubileumnak vannak szentelve.

– 2018-at Mátyás király emlékévnek nyilvánították. Ennek jegyében folyik a mi olvasásnépszerűsítő akciónk is. A magyar nyelvű kérdőív Mátyás királyról szóló mesékhez és az életéről szóló könyvekhez kapcsolódik – tájékoztatta a magyar olvasókat Omerović Heléna.

A nyereményjáték a csütörtöki sajtótájékoztatóval kezdődött és március 31-ig tart, eddig kell kitölteni a kérdőíveket. Minden helyesen kitöltött kérdőív részt vesz a játékban. A sorsolást április 11-én, a nemzetközi gyerekkönyv napján rendezik meg. Több mint 120 nyeremény vár a résztvevőkre, a fődíj egy kerékpár. További információk és a kérdőív a könyvtár honlapján (www.subiblioteka.rs) érhető el. A nyereményjátékban azok a szabadkai és környékbeli tanulók vehetnek részt, akik tagjai a könyvtárnak.