2024. március 28., csütörtök

Mi lesz a tutajjal?

A nagybecskerekieket a vízgyár mellett még egy vízhez kötődő ügy foglalkoztatja: a Béga-tóra helyezett vízi szórakozóhely sorsa, illetve az, hogy földterület jogellenes elfoglalása gyanújával szerdán letartóztatták N. N. (1959) vendéglőst, a beruházót.

Nagybecskerek újabb „látványossága”? (Fotó: Kecskés István)

Nagybecskerek újabb „látványossága”? (Fotó: Kecskés István)

A rendőrségi közlemény szerint N. N. 2017 júliusától októberig, valamint ez év januárjában, törvénytelen módon, az illetékes szervek jóváhagyása nélkül, vett birtokba földterületet a Hármas számú Béga-tó mellett, Nagybecskereken.
A letartóztatott vendéglős és a Kisamerika helyi közösség polgárainak a viszálya 2013 óta tart. A környéken élők ugyanis ellenzik az effajta szórakozóhelyet. Három évig tartott huzavona és pereskedés után azonban a tóba helyezték a tutajt, bár a bírósági ítélet szerint a beruházónak (tavaly) megvolt minden engedélye.
A fordulatot az hozta meg, hogy a létesítmény nem készült el 2017. december 31-ig, a törvényszabályok módosításával pedig ez év január 1-je óta már nincs érvényben az erről szóló korábbi szerződés. Gyakorlatilag az elejétől kellene kezdeni az eljárást, ezt viszont a beruházó nem vállalta.
A kérdés most az, hogy mi lesz a vízbe helyezett tutajjal. Vajon a folyó nélküli híd közelében Nagybecskerek egy újabb hasznavehetetlen „látványossággal” gazdagodik?