2024. március 29., péntek

Györe nagy harcot vár

A niši Čair Sportcsarnokban, salakon fogadja a hétvégén Szerbia válogatottja az USA-t a Davis-kupa új idénye 1. fordulójának mérkőzésén. Jim Courier kapitány a vendégeket, a sérült Jack Sock kivételével, a lehető legerősebb összeállításban, Sam Querrey-vel, John Isnerrel, Steve Johnsonnal és Ryan Harrisonnal vezette a vendégszereplésre, míg Nenad Zimonjić a Dušan Lajović, Györe László, Nikola Milojević és Peđa Krstin négyessel áll ki. A mérkőzés egyéni meccseinek sorsolását ma tartják meg, s az a kérdés, hogy a Lajović–Isner és Györe–Querrey sorrendben, vagy fordítva játszanak a pénteki első napon.

A salak valamivel gyorsabb, mint gondoltuk, de nekem megfelel, jó játékot és nagy harcot várok a tapasztaltabb amerikaiak ellen. Papíron ők az esélyesebbek, de a Davis-kupa arról is ismert, hogy szép számmal történik meglepetés. Nišben szinte otthon érzem magam, nyertem itt évekkel ezelőtt futures tornát, és szerepeltem a korosztályos válogatott tagjaként is. A csapatban megfelelő hangulat uralkodik, nagyon szeretnénk továbbjutni – nyilatkozta Györe.

Szép győzelemmel rajtolt a dallasi challengeren a 18 éves Miomir Kecmanović, aki csaknem kétórás csatában a ranglistán jelenleg 105. amerikai Bjorn Fratangelót múlta felül. Az este a 2. fordulóban, a 200 legjobb közötti helyért Kecmanović ismét amerikaival, Austin Krajicekkel vív meg.

Babos Tímea Tajpejben könnyen győzte le a női torna rajtján az ausztrál Arina Rodionovát. A magyar játékos következő ellenfele a ranglistán 169. szlovén Dalila Jakupovič lesz. A kis tornákon Midlandben Jovana Jakšić feljutott a táblára, Sarm es-Sejkben pedig Dejana Radanović kezdett magabiztos győzelemmel.