2024. április 25., csütörtök
KAJAK-KENU

Törökországba utazik a válogatott

Holpert és Bedőcs is ott lesz az edzőtáborban

Törökországban folytatják a téli alapozó felkészülést a Szerbiai Kajakszövetség által behívott válogatott kajakosok. A férfi- és női válogatott keretében jelenleg 10 klubból összesen 27 versenyző szerepel. A férfiak között ott van a 2017-es plovdivi Európa-bajnokságon 500 méter párosban ezüstöt szerző, bezdáni származású Holpert Ervin, a nőknél pedig a 2016-os moszkvai Eb-győztes (K1-1000) Bedőcs Krisztina. Az első, Belek városában lezajló edzőtábor február 4-én veszi kezdetét, és egészen 25-éig, vagyis három hétig tart, a másik, ugyancsak háromhetes törökországi (Antalya városában) periódus pedig március 4-étől április 1-jéig tart majd. A versenyzőket Bora Sibinkić szövetségi kapitány mellett hattagú csapat kíséri el, köztük Vladana Batić fizioterapeutával.

A karácsonyi és újévi ünnepek után, a külföldi tábort megelőzően a keret Újvidéken készült Sibinkić edző vezetésével. A szakvezető szerint a tartományi székvárosban egyelőre az erőnléti edzéseken volt a hangsúly, az evezésre pedig Törökországban kerül majd sor: „Újvidéken a magas intenzitású, nagy pulzus alatti futással és az edzőtermi, izomerőre koncentráló felkészüléssel foglalkoztunk, az evezés nem volt elsődleges. Egészen április elsejéig Törökországban folytatjuk a munkát, ami után hazautazunk az országos kupára, amely tulajdonképpen az első erőfelmérő verseny lesz. Az a célunk, hogy mindannyian együtt legyünk az edzések alatt, és ezt az edzésformát, edzéshangulatot közvetlenül át tudjuk menteni a versenyszezonba” – magyarázta a kapitány.

A férfiválogatott tagjai: Holpert Ervin, Milenko Zorić, Marko Tomićević, Marko Novaković, Nebojša Grujić, Marko Dragosavljević, Vladimir Torubarov, Stefan Vekić, Simo Boltić, Dragan Hančovski, Nikola Rasulić, Anđelo Džombeta, Strahinja Stefanović, Nemanja Stanivuković, Mihailo Subotić, Bojan Zdelar, Dejan Pajić, Bojan Milinković.

A női válogatott tagjai: Bedőcs Krisztina, Milica Starović, Olivera Moldovan, Nikolina Moldovan, Marija Dostanić, Nikoleta Džombeta, Nikolina Mijušković, Zorana Milanović, Biljana Relić.