2024. április 20., szombat
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Százmillió dinár támogatás uniós projektumokhoz

Vajdaság AT Kormánya szerdán Igor Mirović elnökletével megtartott ülésén úgy döntött, hogy a nagybecskereki Stojanka Lekić tartományi képviselőnek ítéli oda a nemi egyenjogúság területén végzett tevékenységért járó éves elismerést a tartományi képviselőház Női Parlamenti Hálózatának létrehozásában és a nemek egyenjogúságának területén a helyi önkormányzatokban végzett tevékenységéért.

A tartományban kialakult politikai helyzetről már hónapok óta folyik az egyeztetés (Fotó: Ótos András)

Fotó: Ótos András


A kormány szerdai határozata értelmében további mintegy 30 millió dinárt biztosítanak az egykori Petar Drapšin cég ingatlanjainak megvásárlására. A csődeljárás alatt álló vállalat ingatlanjai ezzel a tartomány tulajdonába kerülnek, s a tervek szerint a vajdasági Oktatási Központ veszi majd használatba őket.

Szintén tegnapi döntés, hogy Vajdaság költségvetéséből a Tartományi Pénzügyi Titkárság 100 millió dinárt fordít olyan projektumok támogatására, melyeket európai uniós alapokból finanszíroznak. A kormányülésről kiadott közleményben a sajtóiroda úgy fogalmaz, hogy a vissza nem térítendő támogatásra kiírandó pályázatokra mindazok a szubjektumok jelentkezhetnek, amelyek nemzetközi projektumok hordozói, vagy azokban résztvevő partnerek. Egy-egy pályázaton legfeljebb 4 millió dinárt kaphatnak.