2024. április 19., péntek

Az ipari övezetbe költözik a buszállomás

Valószínűleg az év végéig új helyre, mégpedig az ipari zónába költözik az óbecsei autóbusz-állomás, és a helyén az elképzelések szerint egy szálloda épül majd fel jövőre.

A Bečejprevoz vállalat igazgatója, Bojan Đurović ezzel kapcsolatosan elmondta: a költözéssel egy időben a városban a közlekedési útvonalaknak megfelelően buszmegállókat alakítanak ki, így az utazóknak nem fog kényelmetlenséget okozni a buszállomás költözése. A Bečejprevoz peremvárosi telephelyén, a garázsok mellett épül majd fel az új pályaudvar.
A felszabaduló központi telken a szálloda mellett többféle kereskedelmi létesítmény is helyet kaphat, korábban például az a szóbeszéd terjedt el a városban, hogy a német Lidl élelmiszer-kereskedelmi hálózat szeretne itt szupermarketet nyitni. Azt nem tudni, hogy a Lidl valóban tervez-e üzletet nyitni Óbecsén, de a Bečejprevoz nagy lehetőséget lát a turizmus, elsősorban a diákturizmus fejlesztésében, ezért fektet be egy szálloda építésébe, és egyebek mellett ezért vásárolt tavaly több mint 20 autóbuszt. A géppark korszerűsítését az idén is folytatja a cég, további 10 új járművet terveznek vásárolni, és ezek között egy emeletes autóbusz is lesz.
A buszállomás költözése 2016 végén került először szóba, de a beruházás, azaz az új autóbusz-állomás felépítése előtt számos adminisztrációs követelménynek meg kellett felelni,