2024. április 25., csütörtök

Péterrévei siker Zentán

A hétvégén a Zentai Sportcsarnokban nyolc csapat részvételével színvonalas utánpótlástornát rendeztek, melynek szervezője a helybéli Sport Mindenkinek civil szervezet volt. A tornán részt vevő U15-ös gárdákat a szervezők két csoportba osztották, a döntőt pedig a két csoport győztesei vívhatták, míg a 3. helyért a két csoportmásodik harcolhatott.

Az A csoportban a csoportelsőség sorsa az utolsó körben, a Zenta–Jedinstvo összecsapáson dőlt el. A két hatpontos együttes csatáját a hazaiak kezdték jobban, a sárga-kékek Vilovski Luka góljával gyorsan vezetést szereztek, a tornán végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó péterréveiek azonban Balassa Szabolcs góljaival fordítani tudtak. A hajrában ugyan a zentaiaknak sikerült kicsikarniuk a 2:2-es döntetlent, ám Öreg Tibor tanítványai számára az egy pont is a döntőbe jutást jelentette, mivel jobb volt a gólarányuk.

A B előjelű kvartettben a Nyers István Labdarúgó-akadémia csapata gyorsan lerendezte a csoportelsőség kérdését, a tóthfalui klub ugyanis megnyerte első két mérkőzését, majd az utolsó körben a tiszaszentmiklósiak ellen a döntetlen is elégnek bizonyult számukra az első helyhez. Ebben a csoportban nagy harc folyt a 2. helyért, a vetélkedést egy kiadós vereséggel kezdő tornyosi együttes a Sloga legyőzése után egy ki-ki meccsen a Horgos csapatát is legyűrte, így Vajda Attila fiai játszhattak a helyosztók során a 3. helyért.

A 7. helyért esedékes Bácska (Mohol)–Sloga találkozót nem játszották le, mivel a bánátiak feladták a meccset, az 5. helyért vívott AFK–Horgos összecsapás viszont nagy csatát hozott. A horgosiak Szalma Levente góljaival kétgólos előnyre tettek szert, a nagyot küzdő adaiak azonban a hajrában Petrics és Pámer találataival kiharcolták a 2:2-es döntetlent. Az ezt követő büntetőpárbajban az AFK játékosai egyetlen hetest sem tudtak értékesíteni, ellenfelük viszont kétszer is betalált, így a határ mentiek szerezték meg az 5. helyet. Büntetők döntötték el a 3. hely sorsát is, a Zenta–Tornyos községi rangadón ugyanis nem született gól, sőt a nézők a hetesrúgások alkalmával is csak egy találatot láthattak, amit a zentaiak értek el, így a házigazdák együttese végzett a képzeletbeli dobogó legalsó fokán. A döntőben a végig tetszetősen focizó péterrévei csapat két legjobbja, Balassa és Mészáros találataival elhúzott 2:0-ra, a tóthfalui akadémisták pedig a hátramaradó időben megpróbáltak ugyan mindent, de ezúttal nem tudtak túljárni a több bravúros védést is bemutató Pásztor eszén.

A zentai torna szervezői a verseny legjobb játékosának a Nyers István Labdarúgó-akadémia csapatkapitányát, Viola Ádámot választották meg, a gólkirály pedig az öt gólig jutó Balassa (Jedinstvo) lett. A torna legjobb kapusának a zentai Vuletić Momčilo bizonyult, aki három mérkőzésen is megőrizte kapuját a góltól, a Tornyos elleni büntetőpárbaj során pedig három hetest is kivédett.