2024. április 18., csütörtök

A felszerelt és biztonságos iskolákért

Felújították az Első Vajdasági Brigád Általános Iskola tornatermét és az udvarában lévő röplabdapályát

Đorđe Miličević tartományi kormányfő-helyettes Miloš Vučevićtyel, Újvidék polgármesterével és Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúságügyi titkárral tegnap megtekintette az Első Vajdasági Brigád Általános Iskola felújított tornatermét és röplabdapályáját. A tartományi kormány, az önkormányzat és az iskola közösen finanszírozta az említett munkálatokat, 10,7 millió dinár értékben.

Az Első Vajdasági Brigád Általános Iskola felújított tornaterme (Ótos András felvétele)

Az Első Vajdasági Brigád Általános Iskola felújított tornaterme (Ótos András felvétele)

– A rekonstrukció részét képezi a kormányunk kezdeményezésének, amely a már meglévő sportpályák felújítását és az újak kialakítását szorgalmazza Vajdaság-szerte. A hangsúlyt az iskolákban lévő pályákra helyezzük. Ezzel szeretnénk felhívni a figyelmet az általános- és középiskolás diákok testi aktivitásának fontosságára, valamint az iskolaintézmények e téren betöltött, kiemelkedő szerepére – hangsúlyozta Đorđe Miličević.

Hozzátette, hogy 2017-ben erre a célra a tartományi kormány 86 millió dinárt irányozott elő, a pénz 37 városban 87 rekonstrukciós projektumra oszlott meg. A munkálatokhoz jelentősen hozzájárultak az önkormányzatok is, az ilyen jellegű projektumok az elkövetkező időszakban is folytatódnak majd.

Miloš Vučević polgármester megköszönte a tartományi kormány, azaz a sport-, és ifjúsági titkárság támogatását, amelynek köszönhetően Újvidék területén az általános- és középiskolák most sokkal felszereltebbek és biztonságosabbak lettek. A gyerekek így jobb feltételek között tanulhatnak, és élvezhetik az ott eltöltött időt. Kiemelte, hogy további új intézkedésekre számíthatunk az oktatás területén, Újvidék önkormányzata kiemelt feladatának tekinti az iskolák nyújtotta lehetőség bővítését.

Oliver Stojanović, az Első Vajdasági Brigád Általános Iskola igazgatója szerint a különféle támogatásoknak köszönhetően az elmúlt másfél évben számos munkálatot elvégezhettek, az iskola tetőszerkezetének, továbbá vizes gócainak, mosdóinak és öltözőinek a felújítása is megtörtént.

– Mindez azt bizonyítja, hogy az oktatásügyi minisztérium, a tartományi kormány és a városi önkormányzat figyelemmel követi, és meghallgatja az oktatásügyi intézmények által megfogalmazott igényeket – mondta az igazgató.