2024. április 19., péntek
VÍZILABDA – FÉRFI BL

A Szolnok hazai veresége

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája 7. fordulójában Szolnokon történt a legnagyobb meglepetés, miután a kiírás címvédője négy év hazai veretlenség után kapitulált (16 győzelem és 1 döntetlen a négy év mérlege), ráadásul az Eger ellen, ami külön fricska a magyar bajnoknak, hiszen az Eger a BL-ben még sohasem győzte le otthon a szolnokiakat, s 10 hónapja nem sikerült pontot menteniük a Tisza-partiak ellen. A mérkőzés természetesen végig szoros volt, s a hevesiek csak az utolsó negyedben kezdtek felülkerekedni, amikor a szerb klasszisuk, Rašović kétszer is betalált, a legvégén pedig a végül 3 gólos Angyal közvetlen közelről húzta be a labdát, eldöntve ezzel a meccset.

Szintén a B csoportban szerepel az olasz nagyágyú, a Pro Recco, és a sztárcsapat kényelmesen, 10:6-ra vezetett a Spandau ellen, ám a berliniek nem véletlenül az idei kiírás legkellemesebb meglepetései, mert 3,25 perccel a vége előtt megkezdték a felzárkózást, s 12 másodperccel a lefújás előtt emberelőnyben támadhattak, de nem tudták gólra váltani a kínálkozó helyzetet.

Az A csoportban a görög–horvát összecsapás számított rangadónak. A 2016-os döntő megismétlésében az Olimpiakosz kényelmes, 5:0-s előnyt szerzett az elején, de a Jug nem az a gárda, amely ellen hátra lehet dőlni, így a dubrovnikiak 5:4-re zárkóztak fel, s 7:4-nél sem lankadtak, a végén Obradović gólja mégis mindent eldöntött. A sikerben nagy része volt a görögök horvát kapusának, Pavićnak is…

Az Eurokupában már az elődöntők első mérkőzései voltak műsoron. A címvédő Ferencváros a vártnál sokkal nehezebben győzte le a szívós miskolciakat, akik a harmadik negyedben meglepetésre 7:6-ra vezettek, ám az utolsó játékrészben a zöld-fehérek ötöt rámoltak be az ellenfélnek, s ez az előny elégnek tűnik a döntőre, amelyben a jelek szerint a Veronával találkoznak, amely Marseille-ben nyert, és a visszavágó formaságnak tűnik. A visszavágókat február 28-án játsszák.